Zoekfunctie FB

Kennisbankitem Zoekfunctie binnen Facebook

Sinds een recente update binnen Facebook kun je niet alleen zoeken binnen alle items die op Facebook zijn geplaatst, maar je kunt ook gerichter zoeken binnen bijvoorbeeld een bepaalde groep (zoals Overprikkeling bij hersenletsel NAH).

Hoe werkt dit?

 

PC

Open de Facebook site op je computer. Links boven aan staat een zoekbalk “Zoeken op Facebook”. Vul daar je zoekterm in. Je kunt daarna de resultaten filteren en o.a. zoeken in “ in groep geplaatst” en daarbij de groep “Overprikkeling bij hersenletsel NAH” invullen bij het plustekentje.

 

Andere, en wellicht snellere, manier is om eerst naar de facebook groepspagina van “Overprikkeling bij hersenletsel NAH” te gaan. Aan de linkerzijde van de pagina is een klein zoekvenster opgenomen met de omschrijving “zoeken in deze groep”. Tik hier je zoekterm in.

 

Mobiel Android / IOS

Open de facebook app op je mobiele telefoon. Tik boven in het zoekvenster je zoekterm/trefwoord in. Dan krijg je lijst met items te zien die overeenkomen met je zoekitem. Als je iets naar beneden scrolt dan zie je ook alle items die in de door jou gevolgde groepen zijn geplaatst. Klik hier op de groep en je krijgt alle zoekitems alleen binnen die groep te zien.

 

Andere manier is om eerst naar de facebook groepspagina van “Overprikkeling bij hersenletsel NAH” te gaan. Aan de bovenkant van de pagina is een klein zoektekentje opgenomen. Als je daar je zoekterm intypt dan wordt er alleen gezocht binnen deze groep. Dit is een wellicht snellere manier die minder prikkels veroorzaakt dan de eerste methode.

 

Voorbeeld:
zoekfunctie.png

 

NB! Het gebruik van deze specifieke zoekfunctie kan mogelijk wel afhankelijk zijn van de ouderdom van je toestel, dan wel of je de nieuwste versie hebt van de Facebook app. Bij andere toestellen kan de zoekfunctie wellicht net op een andere plaats zijn opgenomen.