Kennissite gemaakt door professionals en ervaringsdeskundigen sámen. Erkend door zorgprofessionals en patiëntenorganisaties. Winnaar Gouden Speld van Verdienste voor opvallend goed werk voor mensen met hersenletsel

Windkracht 6

Agnes van Overveld (1963) kreeg in 2010 een hersenvliesontsteking. “Hersenvliesontsteking is een lichte vorm van NAH”, vertelde een neuroloog haar. Dat ‘licht’ niet ‘af en toe’ maar ‘dagelijks’ betekent, merkt Agnes nog altijd.  


Haar hersenvliesontsteking veroorzaakte een breuk in haar levenslijn. Agnes’ sociale leven kwam op een laag pitje te staan, taken in huis moesten overgenomen worden en ze verloor haar baan.
Agnes worstelde met steeds maar over haar grenzen heen gaan. Ze zocht een weg om een totaal gebrek aan energie te voorkomen. Op die weg – haar eigen weg – ontdekte ze wat wel en wat (nog) niet kon. Agnes ging zich richten op wat wél werkte voor haar.

 

Zo ging ze vrijwilligerswerk doen en kwam bij Ria terecht, een vrouw die blind is vanaf haar zestiende. Je zal dát meemaken, is wat Agnes dacht.
De dames hadden een ‘klik’ vanaf de 1e ontmoeting. Het vrijwilligerswerk werd een hechte vriendschap. Hun belevenissen, en het noodlot dat eraan vooraf ging, tekende Agnes op in een boek: Windkracht 6. 

 

Is Windkracht 6 een medisch boek? Zeker niet! Zit het vol kommer en kwel? Ook niet. De twee levenslustige dames delen hun diepe dalen en hoge toppen graag. In de hoop dat de lezer er kracht uit kan putten.

 

De opbrengst van Windkracht 6 gaat naar goede doelen. Zo ontving Arnie Craninckx, ervaringsdeskundige van Hersenletsel-Uitleg, een cheque voor Project Overpikkeling.
Agnes weet uit ervaring hoe overprikkeling na NAH je vrijheid kan beperken. Met deze schenking hoopt ze bij te kunnen dragen aan (meer) onderzoek en (meer) hulpmiddelen om overprikkeling tegen te gaan. Zodat ook anderen, die misschien zelfs ernstig geïnvalideerd zijn door overprikkeling na NAH, een stukje leven terugkrijgen.

 

 

Het boek Windkracht 6 is rechtstreeks verkrijgbaar bij Agnes van Overveld via e-mail: avanoverveld@home.nl
Het luisterboek Windkracht 6 is te leen bij Bibliotheekservice Passend Lezen voor mensen met een leesbeperking.

Website: www.windkracht6.info
Facebook: www.facebook.com/windkracht6

Op de foto van links naar rechts: Agnes, Arnie en Ria. Project Overprikkeling van Hersenletsel-uitleg kreeg de cheque van 250 euro, waarvoor veel dank!