Home » Informatie » Links naar.. » Aangepaste evenementen+ vakantie + B&B

Aangepaste evenementen


Theatervoorstelling 'Verbinding verbroken'

De theatervoorstelling (voor en door mensen met NAH)´Verbinding verbroken´ is vrijdagavond 14 oktober gespeeld in Cultureel Centrum Zundert.
De voorstelling begint om 19.30 uur.
De entree bedraagt € 5,00.
Kaartjes zijn te reserveren via email: ednadebree@kpnplanet.nl.
 
Door het vertellen van hun eigen verhaal over miscommunicatie, frustraties en mogelijkheden, onmacht en moed, brengen de spelers van theatergroep ‘Hoofdzaak’ hun NAH-ervaringen voor het voetlicht, ondersteund met filmbeelden en muziek.
De spelers willen met de theaterproductie 'Verbinding verbroken' meer bekendheid geven aan NAH en de veelal onzichtbare gevolgen. Het krijgen van een Niet Aangeboren Hersenletsel zet je leven compleet op zijn kop. Je hebt een deel van jezelf moeten achterlaten met de wetenschap dat je het nooit meer terug krijgt. Je bent veel sneller moe, hebt moeite om je te concentreren, kunt minder helder denken, bent snel afgeleid, alles gaat veel te snel. In de toenemende prestatiemaatschappij is het dan een continu gevecht voor erkenning en herkenning. Dat moet anders, sterker nog: dat moet andersom, zeggen de spelers. Het is nu aan de samenleving om in te burgeren in het NAH-bestaan.
 


Aangepaste B&B

Wil je eens rustig weg in landelijke omgeving én toch zorg kunnen ontvangen van Buurtzorg, of wil je als mantelzorger even ontlast worden van zorgtaken en heerlijk bijkomen in een rustige omgeving? Dan is B&B Mollenhof in Brummen, Gelderland, misschien voor jullie een geschikte plek. Eigen huisje met 2 comfortabele 1-persoonsbedden, eigen badkamer, WiFi, TV, koelkast. Rookvrij. Het huisje is toegankelijk voor mindervaliden. (Er is geen hoog-laagbed)
U bent van harte welkom. Beschikbaar van donderdag tot maandag.

Contactgegevens


Vakantiewoning boerderij / B&B Het Achterste Pothoven

Logeren onder de hanebalken van de boerderij. Het gastenverblijf heeft een eigen ingang en terras en is voorzien van alle comfort, gemakken en faciliteiten. Een compleet ingerichte keuken, een badkamer met ligbad, tweede toilet en een aparte kleedkamer naast je slaapkamer. Het is er stil maar je moet wel een trap op naar het appartement. De B&B-eigenaren wonen in de benedenverdieping. Je huurt het als vakantiewoning, met of zonder ontbijt, als B&B. 

 

Vakantiewoning /B&B Het Achterste Pothoven ligt in De Vecht, een klein dorpje op de grens van de gemeente Voorst en Apeldoorn, in Gelderland. Ook op de grens van twee type landschappen: de Veluwe en de IJsselvallei.

06 33 8000 27

info@hetpothoven.nl

Websites:

http://www.hetpothoven.nl/vakantiewoning-veluwe-ijsselvallei-de-vecht-terwolde

http://www.hetpothoven.nl/

 

Aangepaste vakantiehuizen in Drenthe

Woldse Weelde

De twee vakantiehuizen zijn speciaal ontwikkeld voor onder andere gezinnen met een zorgintensief kind. Ook geschikt voor oudere of gehandicapte mensen die in een natuurlijke (prikkelarme) omgeving hun vakantie willen doorbrengen, is deze plek uitermate geschikt. Een groot terras, een uitgestrekte tuin die met beide huizen gedeeld moet worden. Deze kleinschaligheid is heel prettig. Als er vragen zijn, wij staan voor u klaar en wonen ter plekke.

 

De beide vakantiehuizen beschikken over een opklapbare douchebrancard en een aangepast verrijdbaar hoog/laag bed.

Op verzoek kunnen wij ervoor zorgen dat uw koelkast bij aankomst gevuld is.

De vakantiehuizen bieden plaats voor vijf tot zes personen. 

De begane grond met twee slaapkamers is drempelvrij en de toegang naar het terras heeft een opstand van minder dan twee centimeter. De aangepaste huizen zijn dus bijzonder rolstoelvriendelijk.  Verpleegkundige hulp kan z.n geregeld worden in overleg, net als tillift en douchestoel.

https://www.woldseweelde.nl/

Grensweg 4,
8385GH  Vledderveen (Drenthe),
Nederland

Telefoon: 06-22448878 (Minke) mailformulier zie website.

Er volgen binnenkort meer B&B's en huisjes!

Of neem een voorproefje http://stilleplekken.wix.com/hersenletsel-uitleg

Aangepaste vakanties