Interactie

Er is tijdelijk even geen contactformulier. Dit i.v.m. personele bezetting. Zodra het kan, zullen we weer een formulier plaatsen.

Wij kunnen geen medische vragen beantwoorden, daar is internet niet geschikt voor. Ga daarvoor naar uw arts of naar een (gratis) hersenletselteam in uw regio. Weet dat hersenletsel niet altijd zichtbaar is op een MRI.

Wilt u iets schrijven over de website? Feedback of compliment?

Reactie plaatsen

Reacties

Benny
een maand geleden

Ik zal het proberen kort te houden.
Over mijzelf: man,46 jaar,4 jaar geleden 2x herseninfarct gehad..100% afgekeurd, 2 tienerkinderen+ vrouw.

Deze website beschrijft gelukkig zo goed wat ik elke dag ervaar...het is bijna eng om te lezen.
Zoveel moeite altijd moeten doen om dingen uit te leggen altijd.

Mijn klachten:
schouderpijn
Hoofdpijn die geen hoofdpijn is (lijkt meer hersendruk)
Veels te hoge bloeddruk.
Heb veel acceptatie problemen dat ik niet meer kan wat ik altijd deed..hard gevochten om weer "normaal"te worden,maar dat geeft teleurstellingen.
Veel moeheid.
Verwardheid..en veel ontwijkgedrag (verjaardagen,ouderavonden)

Op dit moment kan ik niet echt zeggen dat het goed gaat, mis mijn oude leven en moet nog invulling geven aan mijn nieuwe leven.

Heb mezelf ook aardig geïsoleerd momenteel.

Krijg een brok in mijn keel bij veel teksten op deze site,zo herkenbaar.

Succes allemaal en groeten van een logenoot

Sylvia van Diepenbos Ballesteros
3 maanden geleden

Een eye opener deze site ik had zoveel vragen ( 2014) en wat een herkenning 2015...ja dit is wat ik heb..en hoe ga ik hiermee om...bedankt hiervoor en nog steeds, ook naar mijn behandelaars toe ... 't scheelt uitleg ik snap meer..voordeel ik kan rustig de tijd nemen om jullie site te lezen en voorbereid op afspraak te gaan...jullie reikte mij de hand.die ik graag aannam ..liefs Sylvia

Susan
3 maanden geleden

Wat ongelooflijk fijn dat ik nu -na ruim een jaar - nog nieuwe informatie tref waardoor zaken duidelijker worden! Hulde en een groot dankjewel voor het maken van deze site.

Otten
4 maanden geleden

Dank voor de vele informatie in " hersenletsel- uitleg".
Kan zo een beetje meer begrip hebben voor mijn " uit het niets komende" stemmingswisselingen, vermoeidheid,prikkelgevoeligheid, enz.

Marleen Peeters
5 maanden geleden

Had ik maar jaren eerder van het bestaan van deze site geweten! We hebben zo vreselijk lopen tobben na het NAH van mijn (inmiddels ex-)partner. En nog steeds zijn we er niet helemaal. Met de kinderen gaat het nu redelijk. Nu ik nog!

Tijmon
7 maanden geleden

Wat een geweldige website!! Ik hoop dat iedereen met NAH jullie gaat vinden. Ik zit te huilen terwijl ik dit typ en ik ben geen watje ;-) Ik kan niet beschrijven hoe fijn het is om na al die tijd in één keer zoveel herkenning te vinden. Wat een geweldige plek.

Ik ga me aanmelden voor een vacature om jullie te gaan helpen.

Gerard van Gurp
7 maanden geleden

Ben in 2009 geopereerd aan een hersentumor links.
Hierdoor allerlei klachten, waaronder er snel overprikkeld. Vooral meerdere mensen bij elkaar.
Een oplossing gevonden: Koptelefoon met noise cancelling
Dit werkt erg goed. De herrie wordt weggefilterd maar je kunt nog wel met elkaar praten en luisteren. Ik heb de SONY WH-1000XM2
Kan weer voor het eerst een keer uit eten gaan

Jolanda
8 maanden geleden

Prima site. Mis alleen informatie voor alleenstaande zonder groot sociaal netwerk. Hoe leg je uit wat je vaak zelf niet kunt bevatten.

Henk Waardenburg
8 maanden geleden

Uw website beschrijft veel voor ons herkenbare zaken . Mijn vrouw heeft eind december 2016 een CVA gehad en ikzef in 2013. Het is ons opgevallen dat de nazorg een ongestructureerde lappendeken is. Veel goedbedoelde particuliere initiatieven zonder enige merkbare samenhang zodat er niet veel overzicht is. Vanuit medische hoek wordt alleen gekeken naar wat " de scan" te zien geeft en voor al het andere volstaat een schouderophalen. Kortom: lieve (leken-) experts en ervaringsdeskundigen bundel uw krachten en bied een begrijpelijker en overzichtelijker hulplandschap!
Geef niet op!
Henk Waardenburg

Arjen de Haan
9 maanden geleden

Eindelijk een site waar ik wat aan heb. Sinds januari dit jaar heb ik last van niet kunnen slapen door jarenlange (onbewuste) en bewuste stress. Hiervan was eerst mijn spijsvertering van slag met als nagevolg het niet kunnen slapen. Bij neurofedbackbehandelaar is overprikkeling gemeten van mijn hersenen ook in rust. Het is nu bijna augustus en ik heb telkens mijn nodige slaap(ook niet meer als 5 tot 6 uur iedere nacht) kunnen pakken. Eindelijk doorverwezen naar slaapcentrum, maar wel wat laat. Is nu nog wachttijd van 6 weken. Ik begin met biofeedback, want ben laatste weken vaak extreem moe. Heb hulp van psychologe en psycho somatisch fysiotherapeute en ben mijn stress echt aan het aanpakken. Ben toch bang dat het misschien niet goed komt. Heb te lang met klachten doorgelopen. Wil niet in coma, psychose o.i.d. belanden door overprikkelde hersenen en zenuwstelsel. Heb ook vaak dagelijks last van prikkeling in linkervoet.
Elke negatieve gedachte, ook maar een fractie lokt van alles uit. Daarom nu noodgedwongen ontstressen. Wat kan ik nog doen om als het mis dreigt te gaan door chronisch slaaptekort

Carsten Hemso
een jaar geleden

Mag ik even kwijt dat ik jullie website echt briljant vindt? Hoe jullie informatie verstrekken over verschillen bij aandoeningen is bijzonder goed. Vaak als je informatie leest van sites met goede bedoelingen heb ik toch het gevoel een soort van bijsluiter te lezen. Ik kan van alles en nog wat aan bijwerkingen krijgen en dat helpt mij niet mij neer te leggen bij de situatie. Dat is bij jullie compleet anders. Jullie komen op uitzonderlijke wijze tot de kern en onderbouwen veel met documenten en links naar bronnen dat het gewoon heel duidelijk wordt waar het om gaat zonder dat het iemand angst toe jaagt. Sterker, het geeft het inzicht wat je nodig hebt om alles beter te begrijpen. En ik begrijp bepaalde aspecten nu zoveel beter dankzij jullie site. Ik wou dat er in de medische wereld en in de verzekeringswereld net zo respectvol met ons om gegaan zou worden. En gekeken naar zoveel andere aandoeningen, zouden velen die mensen in hun omgeving hebben die het niet zo goed kunnen begrijpen, naar jullie site moeten verwijzen. Het is het meest educatieve platform op gebied van hersenaandoeningen en verwante zaken. Mijn diepste respect en dankbaarheid hiervoor.

Dion Guffens
een jaar geleden

Alstublieft maak doneren per sms of Ideal mogelijk, lage drempels om te doneren geven hogere inkomsten.

wieneke van Doorn
een jaar geleden

De afd revalidatie van het AMC ziekenhuis willen graag 10 poster bestellen onderwerp: onzichtbare gevolgen na CVA

Aaltje Westerhof
een jaar geleden

Ik mis onder kopje mantelzorgers en dan onder kopje: ik zoek info over een specifieke vorm van hersenletsel, de doorverwijzing of link.
Wij, mijn man, is een specifiek NAH-er en had gehoopt daar info te vinden.

Uiteraard leest de rest van de website heel prettig en veel herkenbare info

Karen Beijer
een jaar geleden

Wat een fantastische website! Heel fijn voor (ons) ouders met kinderen met hersenletsel. Ik mis echter wel informatie over gevolgen van het (gedeeltelijk) missen van de Corpus Callossum (ACC). Is dat met een bepaalde reden? Met vriendelijke groet, Karen Beijer

Henk Nieuwenhuys
een jaar geleden

Goede morgen, ik probeer mij aan te sluiten van uit China. Ik heb geen Facebook. In 2002 ski ongeluk gehad met NAH net zoals Michael Schumacher op de zelfde plek. Ik ben een boek aan het schrijven over de slechte zorg in NL voor NAH als je bij het verkeerde ziekenhuis bent.
Ik heb mijn grenzen weer ontdekt, heeft wel 15 jaar geduurd.

Mvg, Henk

Monica Blom
een jaar geleden

Ben blij te lezen dat mijn "restverschijnselen"na herseninfarct in de kleine hersenen door u wel serieus genomen worden. Heeft u deze informatie ook in boekvorm?

Jos Thijs
een jaar geleden

Hoi,
vandaag ontdekte ik uw site. Mijn vrouw heeft NAH na een aanrijding als fietser door een auto.
Het is waarschijnlijk een veelvoorkomend cliche, maar steeds weer uitleggen wat je hebt, je ziet er immers goed uit, blijft een groot probleem.
Dankzij jullie site is het wat makkelijker geworden om de juiste uitleg te vinden en om ook voor onszelf een duidelijke weg te banen door alle problemen en vooroordelen.
Zeer verhelderende en in gewone mensentaal geschreven artikels maken het een zeer overzichtelijke site en een grote bron van informatie voor iedereen met NAH en diegene die er van dichtbij betrokken zijn. Ook voor belangenbehartigers zou dit een goede zaak zijn deze pagina`s zeker eens te bezoeken.
Jos

J. Weber
een jaar geleden

Ik wil de redactie danken voor de verhelderende en duidelijke uitleg op deze site. Voor mij persoonlijk vielen stukjes op z'n plek bij het lezen over de gevolgen van CVA's in het Cerebellum. Het zou fijn zijn als deze site ook een Engelse vertaling had, al is het maar vanwege het feit dat er in het Engels niet dergelijke heldere en toegankelijke teksten zijn te vinden. Veelal sec wetenschappelijk en niet gericht op persoonlijke consequenties. Dan kunnen anderstaligen ook leren of hulp vinden bij uw site.

Irma Rood
een jaar geleden

Dag,

Ik ben op zoek naar Marius König. Hij is gepromoveerd op 15 december 2016 op getraumatiseerd uitgesteld hersenletsel.

Een half jaar gelden was hij in een radioprogramma, waarbij zijn promoveren werd aangekondigd.

monique voogd
een jaar geleden

Hallo,
herstellende van een beroerte, 1 jaar geleden. ik heb al last van lichte epilepsie. waar ik nu nog tegen aan loop, het moe zijn, teveel prikkels als ik in een kamer zit met veel mensen. en ze zeiden in het ziekenhuis, u heeft geen beroerte gehad, terwijl links niets deed, ik niet kon praten. er was niets te zien op de mri. en nu lees ik dat het niet zo hoeft te zijn. als patiënt ben ik ook niet goed behandeld door mijn neurologe en huisarts. nee mevrouw, het was niets. terwijl ik zo gauw moe ben, na een drukke dag erg moe zelfs, en ik elke keer op tijd naar huis moet als het te druk is ergens.

Sijmen
een jaar geleden

Gegroet,

Ik begrijp en accepteer dat er reclame op uw website moet staan vanwege de inkomsten. Het zou alleen heel fijn zijn als u gaat onderzoeken of bewegende reclame vermeden kan worden. Gezien het onderwerp, overigens erg nuttig voor mij, is bewegende reclame denk ik voor veel bezoekers zeer lastig om hiermee om te gaan. Mogelijk iets te scherp geschreven, overprikkeld door de bewegende reclame.

M.v.g. Sijmen

Johannes Verheijden
een jaar geleden

Campagne #ditisCP van start

Beste mensen,

Voor het succes van deze campagne hebben we ook jullie hulp nodig!

Waarom deze campagne?
Met deze campagne willen we meer bekendheid geven aan cerebrale parese (CP) en laten zien hoe het is om te leven met deze aandoening. Cerebrale parese is een houding en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een hersenbeschadiging die voor het eerste levensjaar optreedt. Vroeger werd het ook wel spasticiteit genoemd.
De helft(!) van alle kinderen in de kinderrevalidatie heeft CP, maar op straat kent “niemand” deze aandoening.

Verschillende mensen met CP hebben hun leven vastgelegd met de camera. Zij filmden twee weken lang hun dagelijks leven. Deze beelden zijn gebruikt in vier korte films van ongeveer vijf minuten en in een korte campagnespot.

Aandacht
De campagne wordt via Facebook en Twitter ingezet. Elk bericht leidt naar de campagnewebsite www.ditiscp.nl . Op deze site zullen gaandeweg berichten komen die door mensen met CP en/of hun ouders/verzorgers via #ditisCP zijn gepost. Denk hierbij aan foto´s en-of filmpjes van hun eigen leven.

Aan jullie de vraag om aandacht te besteden aan deze campagne en/of via jullie kanalen de berichten van de campagne zoveel mogelijk te (laten) delen zodat we een zo’n groot mogelijk bereik creëren. Gebruik daarbij #ditisCP

Op die manier ontstaat er hopelijk een olievlek die in rap tempo over Nederland gaat.

De campagne loopt door tot en met februari 2017.

Zet CP in Nederland op de kaart: #ditisCP

Hartelijke groet,

Team BOSK

PS: zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=EN1yARW1J7w&index=2&list=PL7FURB0inna4DdN9qi7s-xfoWVkex7WIn

Sanne van Mierlo
een jaar geleden

Hallo,

U heeft hele goede informatie op de website staan die ik goed kan gebruiken in de scriptie die ik op dit moment aan het schrijven ben. Echter vroeg ik me af of het mogelijk is om ergens wetenschappelijk bronnen te vinden over overprikkeling?

Groetjes,

Sanne van Mierlo
4e jaars student Fontys Sporthogeschool
Onderzoek naar CVA en Virtuele training

Anja van Os
een jaar geleden

Beste mensen, Dank voor deze goede site. Erg praktisch en behulpzaam. Vraag t.a.v. de download-kaartjes met info voor buitenstaanders: zijn die er ook in het Engels? Ik zou ze goed kunnen gebruiken op luchthavens, waar de begeleiding en douane geen idee heeft hoe ze met me om kunnen gaan.
MvG, Anja van Os

Hans Peter van Rietschoten
2 jaar geleden

Beste web redactie,

Op het gevaar af door u als ordinaire boekverkoper te worden gezien wil ik u toch attent maken op het boek dat afgelopen voorjaar verscheen. Hierin wil ik door het optekenen van mijn ervaringen met epilepsie en de aanloop naar een epilepsie operatie lotgenoten van dienst zijn.

Een en ander heeft in geen enkel opzicht commerciële waarde voor mij. Via mijn uitgever kon ik het kosteloos laten uitgeven en de opbrengst ervan dekt voor het overgrote deel de kosten. Slechts 10% aan royalty's ontvang ik en dit is niet kostendekkend voor o.a. reiskosten die ik maak tbv promotionele activiteiten.

Graag wil ik u vragen mijn boek onder de aandacht te brengen. Ik gaf het de titel " op weg naar het onbekende" mee.

Alvast dank voor uw moeite en een fijne dag gewenst.

Hans Peter van Rietschoten

Naomi Bakker
2 jaar geleden

Beste hersenletsel-uitleg,

Op ons gezondheidsplatform Mijn Gezondheidsgids hebben we een patiëntenverhaal coma gepubliceerd: https://www.mijngezondheidsgids.nl/patientenverhaal-coma/

In dit verhaal vertelt Bram over hoe hij na een ernstig ongeluk in coma raakte en hoe het nu met hem gaat.

Misschien is het een goed idee om dit artikel via jullie site of Facebook-pagina onder de aandacht te brengen?

Ik hoor het graag!

Vriendelijke groet,
Naomi Bakker | Webredacteur Mijn Gezondheidsgids

Francisca
2 jaar geleden

Ik wil jullie een groot compliment maken voor alle inzet die jullie leveren richting hersenbokaal!! (ik heb daarover gelezen op de nieuwspagina). Jullie zijn 1 van de 3 genomineerden las ik en ik hoop van harte dat jullie de prijs winnen zodat dat fantastische product verder ontwikkeld en uitgewerkt kan worden!!! Chapeau! Francisca.

Marian
2 jaar geleden

Ik ben verslaafd aan de vele morfine en het diverse gebruik van pammetjes.
Ik ontken hetniet ik weet heel goed dat ik verslaafd ben.
Maar het stoppen ermee is zo moeilijk dat de huisarts mij adviseerde om er toch maar gewoon mee door te gaan, ik voelde mij bij ieder pilletje minder zoveel slechter.
Ik heb uitgezaaide borstkanker naar mijn hersenen.
Ik begrijp de boodschap over de verslaving, toch stoort het mij omdat het in de praktijk helemaal niet makkelijk is zoals de boodschap doet voorkomen
Alsof even bellen helpt om van die verslaving af te komen, ik vind dit absoluut niet correct.
Het afkicken is vreselijk zwaar. En in mijn geval zelfs ongewenst mijn motoriek is verstoort dit word vele malen erger bij het afbouwen van bv. de morfine

Lucas Boersma
2 jaar geleden

Bericht inhoud:

Nav een hersentrauma, kan ik het Project-Overprikkeling van harte aanbevelen.

Ik heb als ervaringsdeskundige nog steeds last van Overprikkeling na een lichte of matige hersenschudding aan weerszijden van mijn hoofd.

Dagelijks heb ik te maken met mijn commotioneel syndroom en ondanks professionele ondersteuning die ik gehad heb van een revalidatiecentrum die mij goed geholpen heeft.

Michaela du Pon
2 jaar geleden

Michaela schrijft verder: "mijn ervaring is dat professionals (neuroloog, revalidatiearts, therapeuten) weinig kennis en aandacht hadden voor de impact van een verstoorde prikkelverwerking na hersenletsel.
Zo werd ik tijdens de revalidatie geacht therapieën in drukke ruimtes en in groepen te doen. En toen ik bij het zwemmen vroeg of er een prikkelvrij zwem-halfuurtje (zonder muziek, zonder pratende mensen en zonder flikkerend TL-licht) ingepland kon worden, was de reactie dat ik moest leren wennen aan de omgeving.
Wat heb ik me ellendig gevoeld. Had ik toen jullie site met de pagina overprikkeling maar gehad. Dan had ik me gesteund gevoeld en het beter kunnen toelichten!"

Marianne Verkaik
2 jaar geleden

Ik studeer zelf momenteel af in de neuropsychologie, maar vind hier info die makkelijker en beter uitgelegd is dan in ons studiemateriaal. Mijn complimenten!

Omar Leno
2 jaar geleden

وهو موقع جيد وأعود كل يوم لمعرفة المزيد ومعرفة المزيد. تمت زيارتها زوجتي نزيف في رأسها وأنا أحاول أن أفهم لها.
وهذا يساعد
Het is een goede site en ik kom terug elke dag om meer te leren en te begrijpen meer. Mijn vrouw heeft een bloeden in haar hoofd had en ik probeer haar te begrijpen. dit helpt Dank u en Dank U Google Translate

jeannette stoffers
2 jaar geleden

goedenavond,
Doordat ik zelf in 1989 een ernstige hersenkneuzing gehad heb denk ik dat m'n ervaringen wenl interressant zijn.
Toen ik na drie maanden ziekenhuis, waarvan 8 weken in coma, poliklinsch in Beatrixoord (Haren) kwam vond ik het heel vervelend als men steeds weer sprak over "jullie kunnen niet meer..,"of alle dingen maar generaliseren wat hersenpatienten niet meer kunnen, alsof wij een stel zeurende kinderen zijn.
Volleyballen lukt echt niet meer en omdat ik dat niet goed kon verkroppen ben ik er na een paar jaar maar mee gestopt
De HEAO waar ik mee was begonnen heb ik nooit afgemaakt. Momenteel ben ik volledig afgekeurd.
Gelukkig had ik de steun van man en familie .Hierdoor kon ik alles steeds weer opnieuw proberen tot het wel lukte en dat geeft echt een goed gevoel. Volhouden helpt echt maar je wordt er wel moe van.
Er werd me doodleuk verteld dat mijn niveau van VWO gedaald was naar MAVO.
Doordat ik geen baan had heb ik wel onze drie kinderen opgevoed en de laatste jaren heb ik ook de opleiding sportmasseur en -verzorger gevolgd en gehaald.
Ook ben ik nu voorzitter van de plaatselijke afdeling van Vrouwen van Nu .
Uiteindelijk werd mijn gedragsverandering m'n man ook teveel en zijn we gescheiden.
Initiatief verlies is er bij mij wel geweest, lang zelfs, maar dat kwam volgens mij ook dook de medische wereld die vertelt dat dat een gevolg is van hersenletsel.
Dat is een van de dingen waarover ik me kan opwinden; mensen die het goed bedoelen maar toch altijd eerst de medici geloven.

De meeste dingen die worden geschreven over hersenletsel kloppen wel maarsommige dingen wil je gewoon niet.
Ook ik heb jarenlang op de tenen gelopen , het blijft nog steeds moeilijk juist je naasten ervan te overtuigen dat je iets wel kunt. Voor vreemden is dat niet nodig want die weten vaak niet eens dat je hersenletsel hebt.
Jullie geven heel goed aan dat geval gelijk is.
Je komt er in elk geval nooit helemaal af.

Volgens mij heb ik enorm geluk gehad dat ik nog zo kan leven.

Jeannette Stoffers.

Roger christiaan konings
2 jaar geleden

goeiedag allemaal 28jaar en tien dagen duurde het om de contusio cerebri 14/73 114 krap116 te accepteren ,gebruik 1mg orap dgs os-scapulea eronder ,moed houden allemaal ,je kan het!

Sandra Straatman
2 jaar geleden

Hoi,

Het is al weer een tijdje geleden, maar ik heb nu iets leuks: De Assist helpt app. Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor puberende en jong-volwassen mensen met Autisme. Maar de omschrijving van de app sprak mij direct aan. Ik heb hem gedownload en houdt nu een blog bij op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1792456484315220/1792509854309883/?notif_t=like
Misschien is het leuk om een kijkje te nemen, of een link naar deze pagina te plaatsen?

Groetjes, Sandra

Peter Vermeer
2 jaar geleden

Beste webmaster,

Het einde van het jaar is in zicht en het is alweer bijna 1 januari, de datum dat veel rokers gaan proberen om te stoppen met roken. We hebben hard gewerkt om onze nieuwe onafhankelijke en professionele website http://www.nustoppenmetroken.nl voor het einde van het jaar af te krijgen en dit is gelukt! Het is er zeer informatieve site geworden die rokers helpt op weg naar een gezonder leven, met stappenplannen, vele tips en een forum waarin rokers en ex-rokers elkaar kunnen helpen.

Zou u de tijd willen nemen om onze site te bekijken en zou u onze link dan misschien willen plaatsen op uw website? De site titel is: Stoppen met Roken

Ik hoop snel van u te horen!

Met vriendelijke groet,
Peter Vermeer
http://www.nustoppenmetroken.nl

H.W. Adema
2 jaar geleden

Hallo,
Allereerst mijn complimenten over de veelzijdige website. Er is heel veel informatie te vinden.

Wat ik echter niet ben tegengekomen is hersenletsel als gevolg van bestraling.
Mijn schoonmoeder is in 2004 geopereerd aan een hersentumor en in 2008 in Zwitserland bestraald.
In de afgelopen jaren zijn haar geheugen, spraakvermogen en motoriek steeds verder achteruit gegaan.
Onlangs heeft zij een beroerte gehad.
Op de mri was te zien dat de bestraling onherstelbare heeft veroorzaakt.
Vandaag gaat zij tijdelijk naar een verpleeghuis voor revalidatie.

Jenny Hughes
3 jaar geleden

THANKS for really brilliant info/explanation about flooding,never seen that anywhere else. Please can you send it to headway.org.uk - they should do a whole leaflet on it.

I forgot to say in your form I filled in: after brain won't stop AT ALL, can't rest or sleep because brain on overdrive = hell. Plus brain burning and tickling inside and sometimes close eyes and see lacey effect, rhythmic light/dark from top to bottom and when very extreme weird dark grey (blackish) and brown/yellowish patterns, not like ones found on net.

THANK YOU! Nobody seems to accept or understand what our daily life is like and WHY we stay home lots.

Best wishes,
Jenny Hughes

Saïda B.
3 jaar geleden

Saïda B. –
Pittig filmpje over overprikkeling. Nooit gedacht dat overprikkelingsgevoeligheid zo'n last kan zijn in het dagelijks leven...Ben er nu achter. Ik hield mijn hand al op de volumeknop, kan je nagaan. En mijn vader heeft niet eens zo'n volumeknop om ons te reguleren. Het heeft veel duidelijk gemaakt. Dank jullie wel.
Saïda B.

Zita Schwab
3 jaar geleden

Wat is overprikkeld zijn? Uit ervaring weet ik dat dat een veerlgestelde vraag is van mensen die te maken hebben met Niet Aangeboren Hersenletsel.
Ik schreef er een blog over; Prikkelzzz.

(http://bit.ly/U4NXxD)

Met hartelijke groetjes,
Zita Schwab
NAH genieter en eigenaar van Z-Factory Text

Overprikkelde lezer
3 jaar geleden

Aan de webdesigner.

Ik zou heel grraag doorlezen op deze website, want ik vind hier zo veel informatie waarmee ik uitleg kan geven aan de mensen om mij heen over mijn klachten.
Echter, op ieder pagina bevinden zich bewegende onderdelen zoals draaiende of knipperende hersenen, wisselende plaatjes bij de titelbalk, dat ik na 5 minuten overprikkeld was.
Is het misschien mogelijk de site van een knopje te voorzien om bewegende onderdelen stil te zetten?

Facebooklezer
3 jaar geleden

Ik las op Facebook allerlei goede berichtjes over deze website en over de blijdschap die mensen hebben; de herkenning en de erkenning bij het zien van het "HERRIEFILMPJE" zie https://www.youtube.com/watch?v=_6ZKvOA3FfI

Maar bovenal het begrip wat ze EINDELIJK krijgen van hun omgeving. Super Super super. Iemand schreef: mijn oren tuten nog steeds maar de tranen op mijn gezicht zijn van blijdschap over de erkenning en herkenning. Top dus!!

Mateo Alvarez
3 jaar geleden

My compliments for this site. I could read it in my language , thanks to Translate applications. I learned so much. This kind of sites is not available in my country.
Blss you all.

-
3 jaar geleden

Beste Hersenletsel-uitleg.nl
Allereerst mijn complimenten voor jullie site, voor zowel patiënten als professionals is er goede informatie op te vinden.
Ik ben huisarts en voor mijn opleiding ouderengeneeskunde hebben wij recent het thema CVA voorbereid en het met name gehad over de onzichtbare gevolgen van een CVA. Dat zo veel mensen vermoeidheidsklachten houden na een CVA was bv een van de eye-openers. Nu wil ik mijn directe collega's in het gezondheidscentrum (HA/PO/fysio /ass) daar ook wat over gaan vertellen.
Zijn er posters over restverschijnselen / onzichtbare gevolgen van een CVA ??
Zo ja, zou ik die dan kunnen bestellen en wat zijn de kosten ? Alvast hartelijk bedankt voor de reactie ! mvg

Linda Vermaas
3 jaar geleden

Hallo, ik heb 5 maanden geleden ook al een reactie gestuurd en gelukkig is er nog steeds herstel bij mij !!!
i.p.v 10 min wandelen en moe en bezweet thuis komen kan ik nou een kwartier lopen en daarna rusten en mij gelukkig goed voelen.
De diagnose van de neuroloog is hersenkneuzing en ik ben van huisarts verandert.
Gelukkig word ik nou goed geholpen door de ergo therapeut, fysio, 1x per week poetshulp 1x per week 1/2 uur baantjes zwemmen en schrijven lukt mij bijna niet, daar krijg ik volgende week meer over te horen de plan van aanpak.

Het verbaasd mij nog steeds dat ik al 18 maanden gebukt ga onder mijn hersenletsel en heel weinig begrip krijg door de omgeving omdat ze niks zien !! ze zijn er uiteraard ook niet echt mee bekend,
Ik zeg dan altijd: kwijlen doe ik thuis, ik ga alleen de deur uit als ik goed uitgerust ben en daarom minder klachten heb.
Ik probeer er niks van aan te trekken maar leuk is anders en kwetsend.
Zo ziek geweest en veel hersenpijn en nog (al word het gelukkig wel steeds minder) en dan zijn vrienden verbaasd waarom ik niet kan werken of mee ga stappen ppfff

Gelukkig heb ik heb ik veel baat bij de reclame spotjes over NAH
Vrienden en familie begrijpen het nou beter omdat ze op tv horen van mensen net als mij hoe het is om invalide te zijn van onzichtbare klachten.
Af en toe stuur ik een mailtje naar vrienden en familie met informatie over gekneusde hersenletsel, voor meer begrip.
Uiteindelijk moet ik ook op letten begrip voor andere te hebben.
Ze hebben druk met werken, kids, sporten, eigen stress dingen.

Mijn leven staat nog maar alleen in het teken van mijn zware lange herstel proces.

Gelukkig vind ik op internet veel begrip en lotgenoten en deze geweldige site met TIPS hoe er mee om te gaan, nog steeds veel baat bij!!!!

Sterkte lotgenoten !!

priks.jpgWilt u uw feed back over deze site geven?

 

Contactformulier tijdelijk buiten gebruik. Excuses. Overmacht