Home » Over ons » Nieuws » Krachttoer voor hersenletsel

Krachttoer voor hersenletsel

DE TOCHT DER TOCHTEN’ – 29 en 30 juni 2019

Het was een zonnige en warme ‘unveiling’. Op zaterdag 11 mei 2019 stelde Wim Fortuin, secretaris van de stichting BreinPijn Nederland, en zelf duursporter van formaat op de racefiets, de aanwezige leden van het Team BreinPijn in het door BreinPijn zelf ontworpen wielertenue voor aan een afgeladen zaal genodigden in Historyland Hellevoetsluis. De mannen en vrouwen van het zeemlederen kruis. De waterdragers en kopvrouwen. Het ‘Herculesteam’ van ‘Helpen bij Hersenletsel’. De Besten van BreinPijn…nog meer superlatieven nodig?

 

 

Duursportprestatie voor het goede doel
Wim geeft een beeld van wat het betekent om in het laatste weekend van juni de ‘Krachttoer voor Hersenletsel’ te gaan rijden met een team van 20 afgetrainde duursporters. Het wordt een nog niet eerder vertoonde duursportprestatie voor een goed doel in Nederland. Welk goed doel? Aandacht en geld ophalen voor het verbeteren van de basale levenskwaliteit van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De duursportprestatie: bijna 650 kilometer fietsen door heel Nederland in 24 uur!
Dat is om met de nestor van het wielercommentaar, Mart Smeets, te spreken: ‘Stoempen, Snot en Sterven’, of zoals BreinPijn teamprofessional Jacques Helderop en Kernteamlid Bram Schot het verwoordden: ‘Met de hongerklop en de man met de hamer op 420 kilometer, maar ook met het besef dat als je de helft gehad hebt, de rest binnen handbereik ligt’. Doe het maar eens na…

 

Team BreinPijn, waarin mannen en vrouwen deelnemen waarvan enkelen zelf Niet aangeboren Hersenletsel hebben, gaat tijdens de ‘Krachttoer voor Hersenletsel’ in 24 uur non stop 645.900 meter (= 645.9 kilometer) door Nederland fietsen op 29 en 30 juni 2019. Onder het motto: ‘Mijn Band met het Brein’ waarbij ‘Band’ hier twee betekenissen heeft: de band die je voelt met letsel van het brein en de band waarop je fietst.645.900 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel
Het aantal van 645.900 meters dat wordt gefietst door heel Nederland is identiek aan het minimale aantal patiënten met blijvend Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) dat recent door de Hersenstichting is gepresenteerd.

 

Jaarlijks 19.000 kinderen en jeugdigen met hersenletsel!
Team BreinPijn start en finisht samen met precies 19 fietsers en dat aantal symboliseert de 19.000 kinderen en jeugdigen (van 0 tot 24 jaar) die elk jaar een vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel krijgen. 19.000 kinderen die dus nooit meer helemaal beter worden en levenslang gedwongen zijn hun dromen en ambities bij te stellen naar wat voor hen nog mogelijk is. De Stichting BreinPijn – ‘Helpen bij Hersenletsel’ wil deze kinderen en anderen met Niet Aangeboren Hersenletsel helpen waar mogelijk. Team BreinPijn staat voor iedereen met Niet Aangeboren Hersenletsel 24 uur lang op de stalen trappers.

 

wielerploeg.jpg
De mannen en vrouwen van Team BreinPijn die het voor ons allemaal gaan waarmaken. Ze kwamen en ze gingen op de fiets afgelopen zaterdag, want Holland op de fiets doen ze glimlachend. © Floor Snijders 2019

 

Een Meter per Mens
Nog niet eerder is er in Nederland zo’n omvangrijke fietsende duursportprestatie voor een goed doel geleverd. Voor ‘elke meter per mens’ verkoopt de Stichting BreinPijn de ‘Heldenspeld’ voor 10 euro (ex verzendkosten als de meter via de webwinkel wordt gekocht). Grote sponsors, bedrijven en instellingen kopen natuurlijk meerdere meters of kilometers. Ofg doneer rechtstreeks op bankrekeningnummer NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetssluis. O.v.v Een meter de mens. Omroepen roepen om, en kranten koppen groot: ‘Krachttoer voor Hersenletsel 2019’ nog nooit eerder vertoond!

 

Parnassia en Bavo-Europoort NAH
We starten bij het BAVO Europoort NAH Centrum voor Neuropsychiatrie – Niet Aangeboren Hersenletsel aan de Franz Leharstraat 141, in Rotterdam, Zuid-Holland, en we finishen ruim 24 uur later onder de vrolijke finishboog van DAKA Sport op de ruimte parkeerplaats van Historyland in Hellevoetsluis, Zuid-Holland. En dan heeft team BreinPijn in een ongeëvenaarde Krachttoer heel Nederland doorkruist. En nou u weer…

 

Ervaring en klassementsklasse
Team BreinPijn doet het niet alleen. In het kernteam rijden ervaren duursporters zoals Paul van Dam, Wim Fortuin en Bram Schot. Paul van Dam is onder andere bekend van Passion4Biking en wordt ‘de trainer van fietsend Nederland’ genoemd. Hij is als ervaren routebouwer verantwoordelijk voor de route (645.900 meter) van de ‘Krachttoer voor Hersenletsel’ door heel Nederland. Jacques Helderop fietst in Team BreinPijn en Jacques is geen kleintje: deze sympathieke Maassluizer fietste solo in het WK 2018 24-uurs tijdrijden op de fiets in de Borrego Dessert in de Coloradowoestijn van de Amerikaanse staat Californië, enne… werd er 3e in zijn leeftijdsklasse en 12e in het wereldklassement! Hij reed een slordige 689 km in 24 uur door een zinderende woestijn. Ook onder de BreinPijn dames namen die klinken. Bernadette Fokkens: arts-reumatoloog in opleiding en eerder geëxcelleerd in de Friese elfsteden-roeimarathon in estafettevorm met een team van 12 vrouwen. Sandra Meeuwsen, in haar hoogtijdagen bij de top van de dames triatlon in Nederland. Mariëtte Hehakaya, concertpianist, duursporter op de racefiets en ervaringsdeskundige met NAH.

 

Veiligheid voor alles
Er gaan verzorgers, artsen en volgauto’s mee om de 20 duursporters fysiek, mentaal en technisch bij te staan tijdens de lange tocht door Nederland, en we hopen op een massale en tumultueuze ontvangst onder de feestboog van DAKA Sport op de ruime parkeerplaats van Historyland, Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis, Zuid-Holland. Iedereen komen, want er is ons ook zelfgebakken warme appeltaart beloofd door Historyland!

 

Help ons met Helpen!
BreinPijn heeft zulke ontzettend belangrijke doelen geformuleerd. Kijk in onze webshop naar onze brochure en koop gul ‘meer meter, voor meer mens’. Waar? Dan kan hier als u de ‘Heldenspeld’ wilt ontvangen of hier als u gewoon wilt doneren onder vermelding van ‘Krachttoer voor Hersenletsel’. Wij houden alle standen zorgvuldig bij.

SPONSOR JE OOK EEN METER? OF TWEE METER OF EEN KILOMETER? Doneer!

Stort uw bijdrage op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘Een Meter Per Mens’.

Nacht

In de nacht wordt om veiligheidsredenen en om logistieke redenen een ‘Omloop van Voorne’ gereden. De hulpposten en pleisterplaatsen voor Team BreinPijn zijn aangegeven op de routekaart en worden in de eerste plaats gevormd door de Brandweerkazerne in Brielle en het Bastionhotel in Brielle. De omloop wordt in de nacht in totaal zeven maal gefietst door Team BreinPijn.

Er gaan twee volgbussen en een regiewagen mee. In de volgbussen zullen een arts en een medisch deskundige toezien op de conditie van de wielrenners van Team BreinPijn en deze zonodig uit de Krachttoer halen als vermoeidheid hen parten gaat spelen.


De finish
De finishrit van de ‘Omloop van Voorne’ start in de ochtend van zondag 30 augustus rond 8.30 en brengt de wielrenners van Team BreinPijn bij de feestelijke finishboog van Daka Sport op de grote parkeerplaats van Historyland, Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis, Zuid-Holland. Er is een plattegrond toegevoegd met daarop de finishroute van zondagochtend 30 juni tussen 8.30 en 10.00 uur.

Burgemeester doet huldiging
Vanaf 10.00 uur finishen de wielrenners van Team BreinPijn en is het feest bij Historyland.
De burgemeester van Hellevoetsluis zal tussen 11.00 en 12.30 uur aan de wielrenners van Team BreinPijn de erepenning overhandigen, als teken van dank voor de ongekende duursportprestatie die deze wielrenners hebben geleverd voor het goede doel: Niet Aangeboren Hersenletsel in Nederland.

Helpen is helen
Met als motto ‘Een Meter per Mens’ fietsen we in 24 uur de meters weg.
Help ons hier: http://bit.ly/2WOSoXv

Zelfs de BreinPijn fietsen zijn door sponsor Rinus Burgs Reclame helemaal in stijl gemaakt. © Wim Fortuin 2019
https://breinpijn.org/nieuws/

https://breinpijn.org/krachttoer-voor-hersenletsel-team-breinpijn-non-stop/?

https://breinpijn.org/krachttoer-voor-hersenletsel-2019/