De ZOEKFUNCTIE zie je op je mobiel als je het MENU aanklikt = 3 streepjes ( Icoontje) Bovenin het menu.

Tanja de Man spreekt op Radio Soest over plannen voor de STOETHOEVE, luister het fragment hier af! (7 augustus 2018) MP3 speelt mogelijk niet af op Apple.

Juiste mensen gezocht

OPROEP: Hulp bij Wooninitiatief voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en overprikkeling.


Wooninitiatief voor mensen met hersenletsel en overprikkeling

Tanja en Corné de Man: "Op onze boerderij te Soest proberen wij om een wooninitiatief te realiseren voor mensen met NAH /overprikkeling. Hersenletsel-uitleg is samenwerkingspartner en zal t.z.t. het verplegend personeel trainingen geven over hersenletsel en overprikkeling.

 

De Gemeente Soest staat 24 zorgwoningen toe, maar een kleiner aantal (8 tot 12) zou ook al geweldig zijn. Op financieel gebied hebben we 2 belangrijke uitgangspunten:
1. de woningen moeten voor alle inkomens bereikbaar zijn, dus de huur moet rond de huursubsidiegrens komen te liggen.
2. Het plan moet voor ons haalbaar zijn en blijven; vanwege onze eigen leeftijd willen we de lening in 10 jaar kunnen aflossen.

 

De combinatie van deze 2 uitgangspunten blijkt een enorme uitdaging, want het betekent dat we goedkoper moeten bouwen dan de reguliere 1250-1500 euro per m2. We dachten dat gevonden te hebben bij een aanbieder van staalskeletbouw, maar helaas bleek ook deze methode veel te duur.

 

Kosten van een landschapsarchitect, architect, aannemer, en speciale voorzieningen zoals extra geluidsisolatie, opwekken van energie, airco, brandveiligheids-voorzieningen en een eventuele lift maken het hele project alleen maar duurder. Iemand inschakelen die thuis is in de ontwikkeling van een dergelijk project zou het allemaal nog veel duurder maken.

 

Wie wil ons helpen?

Kortom, we zijn op zoek naar mensen die willen en kunnen helpen om dit project van de grond te krijgen. We denken daarbij aan mensen die vanuit ervaring/beroep kunnen meedenken, die tekeningen zouden willen maken, die weten welke bouwmethode wel in dit financiële plaatje past, en misschien in een later stadium wel handige vrijwilligers die willen helpen bij alles wat niet direct door een aannemer gedaan hoeft te worden zodat we op die manier de kosten kunnen beperken. Hoeft allemaal niet voor niets, maar gereduceerde tarieven voor dit initiatief zijn welkom. We zijn ook dankbaar voor sponsors. Zonder sponsors zal het niet gerealiseerd kunnen worden.


Belofte bonnen

Zou je sponsor van ons project willen worden maar durf je niet te investeren zolang er geen garanties zijn dat het echt gerealiseerd gaat worden? Dan hebben we het systeem van Belofte bonnen bedacht.
Je belooft ons dat je een specifiek te noemen bedrag overmaakt op het moment als het plan daadwerkelijk gerealiseerd kan gaan worden als er voldoende sponsorgeld binnen is. Wij maken een keurig documentje: de Belofte bon. Je wordt dan onze Belofte partner!


Als je een bedrijf hebt kunnen wij in de tussentijd al reclame op deze website plaatsen van Hersenletsel-uitleg (met in 2019 een kwart miljoen bezoekers per maand), als tegenprestatie! Met link! Vul onderstaand formulier in als je daar interesse in hebt. Maar dat doen we alleen bij giften boven de € 500,- Hoe meer je belooft hoe meer reclame. De vermelding van uw bedrijf blijft 5 jaar bestaan op onze website*. Een naam op een plaquette op een van de gebouwen is ook bespreekbaar.

Onze stichting heeft de ANBI status, dus giften zijn i.p. fiscaal aftrekbaar.

We hebben bewust niet gekozen voor crowdfunding omdat dat in principe een lening is met 6-8% rente en het daarmee voor ons te duur wordt.


* Onder voorbehoud dat de website nog vijf jaar bestaat
Beloftebonnen.jpg

 

Word je Belofte partner? Vul je dit  formulier dan in?

Wat fantastisch dat je Belofte partner wil worden!! Wie onderstaand formulier invult krijgt van ons per mail een "belofte bon" overeenkomst toegezonden.


DELEN? JA GRAAG !!! Radio, tv etc.

Hoe meer aandacht, hoe meer kans dat we nog dit jaar een definitief plan hebben liggen en de bouwvergunning aangevraagd kan worden. Delen via alle mogelijke media is al heel fijn, aandacht voor dit project bij krant en/of TV zou helemaal geweldig zijn !"
Kijk voor meer informatie op onze website: www.stoethoeve.nl/wooninitiatief.htm
Reacties kunt u sturen naar info@stoethoeve.nl 

De grote schuur op onderstaande afbeelding kan afgebroken worden.