Sandra

 

 

Bijna 45 jaar geleden viel ze als dreumes van 15 maanden oud uit een raam, met als gevolg ernstig hersenletsel. Ze had bijna haar hele leven last van problemen waar veel mensen met hersenletsel dagelijks te maken hebben: Problemen met het uitvoeren huishoudelijke taken, vertraagde herkenning van voorwerpen en personen, problemen met het volgen van gesprekken in groepen, problemen met het verwerken van geluids- en visuele prikkels, ongeremde spraak, en gedragsproblemen, concentratieproblemen.

 

Planning, rust, regelmaat, het maken van lijstjes en het gebruiken van agenda’s en planborden losten deze problemen niet op en na meer dan veertig jaar te hebben rondgemodderd ging ze op zoek naar een andere insteek.

Die hield in dat ze, in plaats van haar leven aan te passen aan de gevolgen van haar hersenbeschadiging, de reacties van haar lichaam op haar beschadigde brein onderzocht.

 

Na enkele maanden volgde ontspanning en meer rust en ze dacht op dat moment dat ze het hoogste had bereikt dat ze als "NAH-er" (hersenletselgetroffene) kon bereiken, maar niets bleek minder waar: Bijna anderhalf jaar later zijn de problemen, waar ze decennialang mee kampte, verdwenen als sneeuw voor de zon.

 

Problemen met het uitvoeren huishoudelijke taken, vertraagde herkenning van voorwerpen en personen, problemen met het volgen van gesprekken in groepen, problemen met het verwerken van visuele prikkels, ongeremde spraak, gedragsproblemen, concentratieproblemen heeft ze niet meer.

 

Sandra heeft haar verhaal opgeschreven. Niet alleen beschrijft ze hoe haar leven er uitzag voordat ze de oplossing vond, maar ook hoe die is ontstaan en hoe de ontwikkelingen daarna verliepen. Ze is er van overtuigd dat ze niet de enige is die op deze manier een beter leven zou kunnen bewerkstelligen en ze wil haar verhaal dan ook heel graag delen met mensen die zich bezighouden met voorlichting over hersenletsel, en mensen die op zoek zijn naar (nieuwe) mogelijkheden voor een beter leven na hersenletsel.

Sandra (en wat cortisol met een mens doet)

Geen hocus pocus, geen alternatieve geneeswijze of kruidenpotjes, geen wetenschappelijk bewezen feiten maar wèl de effecten van o.a. stresshormonen, eten en lichaamsbeweging op ons lichaam én zelfonderzoek... wellicht kan  wèl iemand anders er zijn voordeel mee doen!

Lees meer.....download haar verhaal/boek in PDF:

"Dertig puntjes op een i" en Sandra's trainingsschema.

Het schema kan je niet los lezen van het verhaal.

Het verhaal is ook te downloaden vanaf onze downloadpagina.

Opgelet, dit trainingsschema is misschien niet voor jou geschikt. Overleg alles eerst met je arts, fysiotherapeut en of andere hulpverlener. Wij van Hersenletsel-uitleg kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor enige schade.

Dertig puntjes op een i.pdf
PDF – 634,0 KB 1695 downloads
Overwegingen voor NAH-professionals.pdf
PDF – 319,9 KB 1425 downloads
Trainingsschema van Sandra.pdf
PDF – 641,0 KB 1453 downloads
Dertig puntjes op een i.pdf
PDF – 634,0 KB 1065 downloads