Met welke beroepsuitoefenaars kun je als hersenletsel-getroffene of partner te maken krijgen?

Deze pagina wil wat inzicht geven en overzicht bieden welke beroepen er zoal werken met mensen met hersenletsel. Dat willen wij doen door de beroepsbeoefenaar zichzelf voor te laten stellen door middel van een filmpje.

Neem contact met ons op als je een filmpje van jou in jouw beroep wil laten zien! Als je de filmpjes niet ziet op een mobiel apparaat ga dan naar ons you tube kanaal.

 

De logopdedist:

Wat doet een logopedist en wanneer kan een logopedist hulp bieden?

  • Communicatieproblemen
  • Slikproblemen

Hulp voor partners

Hersenletsel kan ook het leven van u als partner en van andere gezinsleden ingrijpend veranderen. Hier wordt vaak onvoldoende bij stilgestaan. De aandacht gaat vooral naar de 'getroffene'.

Dit kan een heel eenzaam en onbegrepen gevoel geven. Vooral wanneer u als partner of gezinslid veranderingen bemerkt die door de 'getroffene' niet opgemerkt worden.

Ook zult u misschien ondervinden dat andere familieleden of vrienden die af en toe komen niet altijd begrijpen waar u als partner of gezin tegen aan loopt. De 'getroffene' ziet er immers weer veel beter uit. Erkenning kan dan heel belangrijk zijn. Eind september 2015 start een partnercursus/groep. Inge biedt ook skype- en telefonische consulten.

Praktijk Inge Oud

Regenboog 33, 1231 TG Loosdrecht of per beeldbellen

tel. :035-5828709 email: info@praktijkingeoud.nl.

website: www.praktijkingeoud.nl

 

Muziektherapeute

Muziektherapie kan op verschillende manieren worden ingezet. 
Bijvoorbeeld bij mensen met afasie en/ of een spraak apraxie. Bij SpraakMuziekTherapie voor Afasie ( SMTA) wordt een woord of zin gekoppeld aan een vaste ( natuurlijke) oefen melodie en ritme. Middels de muziek kan de spraak op gang worden gebracht of worden gestimuleerd.
 
.
Inke Krudde is zo'n muziektherapeute en zij werkt vanuit haar praktijk "spraakmuziektherapie" op deze manier met mensen met een afasie en/of een verbale apraxie.
 
 
Hieronder staat een filmpje van de praktijk "spraakmuziektherapie" en van het Beweging3.0 Afasiekoor in Amersfoort.