Hersenletsel organisaties en websites

Deze pagina is verre van compleet. U kunt uw organisatie aanmelden via het formulier, onderaan de pagina.

 

Thuis zorg /hulp krijgen

 • Particuliere thuiszorg Zeist, Utrecht & heel Nederland (dezorgheuvel.nl)
  https://dezorgheuvel.nl/   voor 24 uurs zorg aan huis
 • https://www.24uurszorgloket.nl/ voor 24 uurs zorg aan huis
 • Senioren Zorg Plan » Dé thuiszorg die zich om ú bekommert in regio Amsterdam Zuid + Centrum en Amstelveen
 • Zorg-au-pair. Zorg-au pairs wonen bij iemand in huis en pakken taken op waar de reguliere thuiszorg niet aan toekomt of niet voor bedoeld is. Een zorg-au pair is een meestal een dame uit Oost- of Zuid-Europa, die hier als inwonende au pair zorg biedt aan ouderen, soms ook aan volwassenen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Zij ondersteunen bij dagelijkse activiteiten en bezigheden (boodschappen, wandelen, doktersbezoek), bieden gezelschap, verrichten huishoudelijk werk (schoonmaken, wassen, koken) en kunnen helpen bij de dagelijkse verzorging zoals wassen en aankleden. Ze kunnen ook opletten of iemand voldoende en gezond eet, of klachten signaleren. Zorg-au pairs vormen vaak een aanvulling op de reguliere thuiszorg. Verpleegkundige handelingen, zoals wondverzorging of controle op medicijnen, mogen zij niet verrichten.De meeste zorg-au pairs werken volgens contract veertig uur per week, en soms dertig. U spreekt zelf af hoe u die uren over de dag en de week verdeelt. Nederland telt rond de vijftien bemiddelingsbureaus voor zorg-au pairs. Soms beter, sommige slechter. Lees meer over voor- en nadelen.

 • De Thuiszorg Student koppelt hulpbehoevende ouderen aan betrouwbare zorgstudenten (studenten geneeskunde, verpleegkunde, fysiotherapie of psychologie). Hierbij wordt het werk van de mantelzorger verlicht en kunnen mensen met een zorgbehoefte langer thuis en in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

  De Thuiszorg Student is overal in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht actief. Op onze website is hier meer informatie over te vinden: https://www.thuiszorgstudent.nl/

 • Hulp.nl De online marktplaats voor hulp én werk 

Pechhulp

 • scootmobiel pechhulp van de ANWB
  Ben je onderweg en krijg je te maken met pech aan je scootmobiel zoals een lekke band, een storing of iets anders, dan kun je de ANWB Alarmcentrale bellen voor pechhulp. 24 uur per dag, 7 dagen in de week hulp bij pech onderweg binnen Nederland en België. Pech niet direct op te lossen? Wij brengen jou en je scootmobiel naar huis, een reparateur, of je bestemming.

Arbeidsongeval hulp

Geestelijke ondersteuning

 • Nu Stoppen met roken informatieve site geworden die rokers helpt op weg naar een gezonder leven, met stappenplannen, vele tips en een forum waarin rokers en ex-rokers elkaar kunnen helpen.

Mist u uw organisatie? Licht het toe! Zijn er wijzigingen in uw organisatie of o uw website geef het ons door :)

Wij werken pro bono voor Hersenletsel-uitleg, dat wil zeggen dat wij vrijwilliger zijn naast ons eigen werk binnen neurologie of neuropsychologie. Wij missen daardoor de tijd om met u te corresponderen over uw aanbod. Eén van ons zal de organisatie checken en eventueel benaderen wij u nog, bij vragen. Dank u

 • Hersenletsel-uitleg is samenwerkingspartner in "leg de link met hersenletsel"
  legdelink.jpg