De ZOEKFUNCTIE zie je op je mobiel als je het MENU aanklikt = 3 streepjes ( Icoontje) Bovenin het menu.

Lichamelijke of neurologische mogelijke gevolgen

Lichamelijke gevolgen kunnen heel divers zijn. Omdat het bij hersenletsel gaat om schade in het brein, kunnen we ook spreken over neurologische gevolgen. Sommige gevolgen zijn meer zichtbaar dan andere. Sommige mensen herstellen heel goed na hersenletsel. Sommige mensen herstellen gedeeltelijk of niet. Van te voren is niet goed te voorspellen wie er herstellen en wie niet. Revalidatie kan soms helpen bij herstel.  

In het menu lees je meer over verschillende soorten lichamelijke gevolgen.

Neurologische gevolgen

 

Vroege lichamelijke gevolgen van hersenletsel

Elk hersenletsel verschilt. Ook de vroege gevolgen, die direct optreden na het oplopen van letsel, verschillen. Deze gevolgen kunnen wegtrekken.

 

Schedelletsel

Naast neurologische schade kan er ook schedelletsel zijn; lineaire schedelfractuur (schedelbarst), impressiefractuur (plaatselijk ingedrukte schedel door scherp geweld, met kans op botsplinters), of een schedelbasisfractuur (met kans op gescheurd hersenvlies, waardoor er kleurloos hersenvocht uit neus en oren kan lopen). De basis is de bodem van de schedel- de schedelonderzijde- die rust op de wervelkolom:

  • voorste schedelbasis breuk gaat vaak gepaard met brilhematoom ; een kenmerkende bloeduitstorting rond de ogen.
  • middelste schedelbasis fractuur is vaak gekenmerkt  door bloeduitstorting achter het oor, maar ook bloed en hersenvocht uit het oor. Ook gekenmerkt door gehoor- en evenwichtsproblemen en problemen met aangezichtsspieren.  Lees meer...

 

Een arts zal altijd bij neurologische schade een neurologisch onderzoek uitvoeren.