Interactie

We hebben het reactieformulier helaas moeten verwijderen. Dit formulier is niet geschikt om met ons over individuele medische zaken te communiceren.
Daar is internet niet geschikt voor. Ga daarvoor naar uw arts. Voor complexe vragen kunt u schriftelijk uw casus voorleggen aan  een (gratis) hersenletselteam in uw regio.

priks-8.jpg


Weet dat we met een klein team deskundige vrijwilligers alle oorzaken en gevolgen proberen te beschrijven maar dat dat nog echt niet af is. We beseffen dat terdege. We doen ons best.

priks-8.jpg

 

Weet dat wij vrijwilligers zijn. We zijn geen organisatie in die zin dat wij hulpverleners zijn met deze website. Wij doen al dit werk naast ons werk in de neurologie, neuropsychologie en andere relevante beroepen en/of ervaringsdeskundigheid. Wij geven alleen informatie door over oorzaken en gevolgen, maar niet over behandelvormen.


Heeft u een administratieve vraag volg dan deze link.

priks-8.jpg

Besef dat hersenletsel niet altijd zichtbaar is op een MRI of CT scan (zie de info achter de link).

Bel de infolijn van de Hersenstichting. De Infolijn is telefonisch bereikbaar op:
070 – 209 22 22 (op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur) Goed om te weten: de Hersenstichting behandelt zelf geen patiënten en heeft geen artsen en/of behandelaars in dienst. Voor een persoonlijk medisch advies of diagnose verwijzen zij je altijd naar je huisarts en/of behandelend specialist. 

priks-8.jpg

Gedachtes over zelfmoord? Bel 113  https://www.113.nl/

113info.jpg

De organisatie Breinlijn is er voor vragen over hersenletsel, bijvoorbeeld over passend aanbod in de buurtmogelijkheden:

breinlijnlogo.jpg
Of mail hen info@breinlijn.nl

Of bel hen 085-225 02 44 
NB! Zij zijn niet van Hersenletsel-uitleg en kunnen niet namens ons antwoorden.

Kijk ook eens bij ww.wegwijzer-hersenletsel.nl

  • Wij zoeken vrijwilligers met kennis van neurologie. Zie vacatures.

Eerdere reacties

Reviews


Inge heeft gereageerd
26-4-2023
Ik ben ontzettend blij met alle gedegen onderbouwde informatie op jullie website, in begrijpelijk Nederlands én medisch kloppend (ik ben zelf arts) zodat het voor iedereen toegankelijk is. Het geeft mij heel veel houvast en duidelijkheid over alles waar ik zelf tegenaan loop in mijn eigen zoektocht. Het up-to-date houden van deze website en verder onderzoek naar h-ZZO (ziektebeeld door overprikkeling) wil ik graag steunen, dus ik ben vaste donateur geworden, wordt u dat ook?


Herman heeft gereageerd
3 januari 2022
Ik ben erg blij dat jullie voorleesfunctie zo verbeterd is. Ik maak nu veel gebruik van het leesvenster. Mijn vrouw die Duitse is, maakt gebruik van de vertaalknop.  Gewoon midden op de pagina neemt ze een regel die ze niet snapt, en dan komt er een vertaalknop. Mooi!


Gerjanne heeft gereageerd
27 september 2021
Tot mijn verbazing herken ik alles wat Hersenletsel-uitleg schrijft. Gelukkig heb ik niet alle gevolgen, maar die ik wel heb zijn zo nauwkeurig beschreven en zo menselijk verwoord. Ik voel me erkend. Ook leerde ik mezelf sneller te begrijpen. Daardoor kon ik wel voorkomen dat ik in akelige situaties belandde. Heel veel dank aan de mensen van hersenletsel-uitleg!

 

Monique heeft gereageerd

23 april 2021

Geweldige site met duidelijke uitleg. Voor mijn 15 jarige zoon zijn nu vrijwel alle puzzelstukjes op zijn plek gevallen mede dankzij deze site en de mensen erachter. Eindelijk de herkenning en erkenning die zo keihard nodig is! Onze dank is enorm groot naar de mensen achter deze site, levensreddend!


Jean Luc Depeuter heeft gereageerd
30 maart 2021
Ook ik heb veel aan Hersenletsel-uitleg.nl gehad en aan het team veel te danken. Het leest plezant maar ben fier op het team hoe ze mij en mijn vrouw helpen.

 

 

C.Kuijpers heeft gereageerd
18 maart 2021
De mensen achter deze site hebben het leven van mijn man gered. Echt gered. Niet alleen overdrachtelijk gesproken. Ze waren er toen ik het nodig had via een FB groep van hen. Maar vooral grepen ze in toen ik daar de groepsleden om raad vroeg over verschijnselen bij mijn man. Hij bleek een tweede infarct te hebben met zeldzame klachten die ik niet herkende van de eerste keer. Door hun alertheid heb ik 112 gebeld waarna mijn man nog op tijd antistolling kon krijgen. Ook de steun die ik ontvang is bijzonder hartelijk. Ze hebben niet alleen kennis maar ook hun hart op de goede plek. Namens mijn man en mij een bijzondere dank.

 

 

Marie José Aalbers heeft gereageerd
16 juni 2020
Super site. Een verademing om te lezen dat je niet de enige bent met klachten. Juist omdat ze álle klachten benoemen en niet alleen afasie of halfzijdige verlamming. Deze site, kan ik eerlijk zeggen heeft mijn leven echt geholpen. Met de opgedane kennis kon ik voor mijzelf opkomen.

 

 

M. Devos heeft gereageerd
26 mei 2020
In België ben ik werkzaam in de hulpverlening aan mensen met een hersenaandoening. Ik raad mijn cliënten altijd aan zich te verdiepen in de eenvoudig uitgelegde kennis op Hersenletsel-uitleg.

 

Carly Klassen heeft gereageerd
26 mei 2020
Geweldige site. Hebben we als gezin heel veel aan gehad , niet alleen qua kennis- daardoor kan je beter met de arts of therapeut in gesprek) , maar ook qua hulp in hun digitale gespreksgroepen. Ik zag dat ze voor iedere doelgroep eigen internet fora hebben, dus je bent altijd onder mensen die een zelfde "lot" ondergaan. De teamleden zijn deskundig en ontzettend behulpzaam, respectvol. Een dikke tien als ik dat kon geven.
 
 
dr. J. Vrancken heeft gereageerd
21 november 2018
Als arts vindt ik deze site echt subliem in het delen van kennis op een laagdrempelige manier, gewoon in eenvoudige taal. Ze schuwen niet de neuroanatomie te noemen maar geven daar gelijk een uitleg bij. Collegae in ons team verwijzen daarom naar deze site na een CVA, Neurodegeneratieve aandoeningen maar ook bij neoplasma's. Succes!


Anna Joosten heeft gereageerd
20 november 2018
Ik heb misschien de ergste vorm van overprikkeling. Dit is de enige site die daar serieus over schrijft. Ik voel me gezien, gehoord en ze komen voor mijn belangen op. Ik kan iedereen aanraden met gestoorde prikkelverwerking contact met hen op te nemen. Anna

 

 
 
Susan Hooftink heeft gereageerd
13 juni 2020
Fantastische uitleg. Zelfs mijn oma snapt dit zo goed uitgelegd. In gewone taal.Hiermee kan ik mijn behandelaren te woord staan. Uiterst deskundige professionals in NAH zijn de mensen van Hersenletsel-uitleg. Alle complimenten!
 
 
Sonja Dekker heeft gereageerd
11 december 2018
Ik ben enorm blij met deze site. Ze is voor mij zeer overzichtelijk gestruktureerd. Voor mij is de site tot nu de beste en duidelijkste informatiebron. Wat ik zeer fijn vind is, dat er gelijk een keuze is voor familie/professionals/getroffene. Ik bevel de site ook graag aan anderen aan.

 
Joke van der Ploeg heeft gereageerd
21 november 2018
Een geweldige site met informatie voor patiënten, hulpverleners, artsen, familieleden etc. Persoonlijk vond ik hier veel her- en erkenning.

 

 

Moniek Bouman heeft gereageerd
21 december 2018
Wat een openbaring was het toen ik deze site ontdekte, een feest van herkenning voor mezelf maar ook voor omgeving.

Marleen heeft gereageerd
16 november 2018
Dankzij deze site weet ik na 9 jaar eindelijk wat er met me aan de hand is en heb ik nu de juiste hulp!

Annelies Hamerlinck heeft gereageerd
12 november 2018
een hele duidelijke site met uitleg over alle hersen delen. Eindelijk snap ik nu waar de overprikkeling bij mij vandaan komt en leer ik om te aan met mijn andere facetten van het hersenletsel. het begrip " overprikkeling " mag in de medische wereld wel meer bekend worden.

Erna van Beek heeft gereageerd
2 november 2018
Een geweldige kennis-site over alle facetten van hersenletsel. Het is de meest uitgebreide en deskundige site over hersenletsel. Voor iedereen toegankelijk en erg laagdrempelig.

Michaela heeft gereageerd
1 november 2018
Een site boordevol informatie waar niet alleen ik, maar ook mijn behandelaars informatie vanaf haalden. De site gaf en geeft mij inzicht en houvast bij het leren omgaan met de onzichtbare restverschijnselen na een CVA

 

 

Sylvana heeft gereageerd
7 oktober 2018
Duidelijke website met heel veel informatie.

Dean Berkhout heeft gereageerd
1 oktober 2018
Dit is de eerste site die mij alles uit heeft kunnen leggen! Hiermee snapte ik mijzelf en kon daardoor aan mijzelf werken of gaan accepteren en rouwen. Voor mijn familie is er een klankbordgroep en mijn kinderen hebben zelfs hun eigen lotgenotencontact. Dat vind ik waardevol.

 

Yvon -

Ik ben zo dankbaar dat jullie het onderzoek naar overprikkeling hebben gedaan. Daarmee is er zoveel erkenning gekomen voor mijn ernstige vorm!
Jarenlang heb ik niet geweten wat er speelde, waarom ik zo ziek werd van prikkels. Op verschillende sites werden alleen de lichte voorbeelden gegeven. Wat een herkenning dat jullie wel de ziekmakende vorm benoemden!

Nog mooier: het is nu wetenschappelijk erkend en blijkt het een ziektebeeld te zijn.
Jullie inzet en volharding mag wel bedankt worden. DANK DANK

 


Inge Oud -

 

Ik vind het de meest informatieve site over NAH die er is. Complimenten! Zeer goed gedaan!

Partner- en relatietherapeut bij NAH, Inge Oud

 


Stan Huijbregts

 

Ik wil jullie team mijn complimenten geven! Jullie hebben niet alleen de beste info, maar ook de beste hulp geboden. Het is werkelijk te bizar voor woorden dat jullie dit vrijwillig doen. Jullie verdienen een zetel in de hemel en goed betaalde baan in plaats van de betweters in hersenaandoeningen die hun collectebus vullen om de eigen baan te garanderen. ik blijf fan van jullie.

 


Carsten Hemso

 

Mag ik even kwijt dat ik jullie website echt briljant vindt? Hoe jullie informatie verstrekken over verschillen bij aandoeningen is bijzonder goed. Vaak als je informatie leest van sites met goede bedoelingen heb ik toch het gevoel een soort van bijsluiter te lezen. Ik kan van alles en nog wat aan bijwerkingen krijgen en dat helpt mij niet mij neer te leggen bij de situatie. Dat is bij jullie compleet anders. Jullie komen op uitzonderlijke wijze tot de kern en onderbouwen veel met documenten en links naar bronnen dat het gewoon heel duidelijk wordt waar het om gaat zonder dat het iemand angst toe jaagt. Sterker, het geeft het inzicht wat je nodig hebt om alles beter te begrijpen. En ik begrijp bepaalde aspecten nu zoveel beter dankzij jullie site. Ik wou dat er in de medische wereld en in de verzekeringswereld net zo respectvol met ons om gegaan zou worden. En gekeken naar zoveel andere aandoeningen, zouden velen die mensen in hun omgeving hebben die het niet zo goed kunnen begrijpen, naar jullie site moeten verwijzen. Het is het meest educatieve platform op gebied van hersenaandoeningen en verwante zaken. Mijn diepste respect en dankbaarheid hiervoor.

 


Mariska

 

Wat een geweldig topteam heeft Hersenletsel-uitleg. Wat een goede site. Zoveel BETER dan de rest.

Moet altijd denken aan het liedje: "You're simply the BEST, better than all the rest"

Jullie gaan 100% voor de mens met hersenletsel. Jullie hebben respect en geen winstbejag, geen mooie praatjes om de eigen zakken te vullen.
Geen schijnwaarheid.

Je voelt aan elke pagina dat hier met respect gedacht wordt over het leven wat we moeten leiden. Jullie staan aan onze kant. Zo mooi.
Dank jullie wel voor zoveel heldere info.

 


Sylvia van Diepenbos Ballesteros

 

Een eye opener deze site ik had zoveel vragen ( 2014) en wat een herkenning 2015...ja dit is wat ik heb..en hoe ga ik hiermee om...bedankt hiervoor en nog steeds, ook naar mijn behandelaars toe ... 't scheelt uitleg ik snap meer..voordeel ik kan rustig de tijd nemen om jullie site te lezen en voorbereid op afspraak te gaan...jullie reikte mij de hand.die ik graag aannam ..liefs Sylvia

 


Susan – 

 

Wat ongelooflijk fijn dat ik nu -na ruim een jaar - nog nieuwe informatie tref waardoor zaken duidelijker worden! Hulde en een groot dankjewel voor het maken van deze site.

 


Otten – 

 

Dank voor de vele informatie in " hersenletsel- uitleg".
Kan zo een beetje meer begrip hebben voor mijn " uit het niets komende" stemmingswisselingen, vermoeidheid,prikkelgevoeligheid, enz.

 


Marleen Peeters

Had ik maar jaren eerder van het bestaan van deze site geweten! We hebben zo vreselijk lopen tobben na het NAH van mijn (inmiddels ex-)partner. En nog steeds zijn we er niet helemaal. Met de kinderen gaat het nu redelijk. Nu ik nog!


Gerard van Gurp – 

 

Ben in 2009 geopereerd aan een hersentumor links.
Hierdoor allerlei klachten, waaronder er snel overprikkeld. Vooral meerdere mensen bij elkaar.
Een oplossing gevonden: Koptelefoon met noise cancelling
Dit werkt erg goed. De herrie wordt weggefilterd maar je kunt nog wel met elkaar praten en luisteren. Ik heb de SONY WH-1000XM2
Kan weer voor het eerst een keer uit eten gaan

 


Monica Blom

 

Ben blij te lezen dat mijn "restverschijnselen"na herseninfarct in de kleine hersenen door u wel serieus genomen worden. Heeft u deze informatie ook in boekvorm?

 

J. Weber

 

Ik wil de redactie danken voor de verhelderende en duidelijke uitleg op deze site. Voor mij persoonlijk vielen stukjes op z'n plek bij het lezen over de gevolgen van CVA's in het Cerebellum. Het zou fijn zijn als deze site ook een Engelse vertaling had, al is het maar vanwege het feit dat er in het Engels niet dergelijke heldere en toegankelijke teksten zijn te vinden. Veelal sec wetenschappelijk en niet gericht op persoonlijke consequenties. Dan kunnen anderstaligen ook leren of hulp vinden bij uw site.

 

Michaela  – 

 

mijn ervaring is dat professionals (neuroloog, revalidatiearts, therapeuten) weinig kennis en aandacht hadden voor de impact van een verstoorde prikkelverwerking na hersenletsel.
Zo werd ik tijdens de revalidatie geacht therapieën in drukke ruimtes en in groepen te doen. En toen ik bij het zwemmen vroeg of er een prikkelvrij zwem-halfuurtje (zonder muziek, zonder pratende mensen en zonder flikkerend TL-licht) ingepland kon worden, was de reactie dat ik moest leren wennen aan de omgeving.
Wat heb ik me ellendig gevoeld. Had ik toen jullie site met de pagina overprikkeling maar gehad. Dan had ik me gesteund gevoeld en het beter kunnen toelichten!

 


Marianne Verkaik

 

Ik studeer zelf momenteel af in de neuropsychologie, maar vind hier info die makkelijker en beter uitgelegd is dan in ons studiemateriaal. Mijn complimenten!

 


Omar Leno

وهو موقع جيد وأعود كل يوم لمعرفة المزيد ومعرفة المزيد. تمت زيارتها زوجتي نزيف في رأسها وأنا أحاول أن أفهم لها.
وهذا يساعد
Het is een goede site en ik kom terug elke dag om meer te leren en te begrijpen meer. Mijn vrouw heeft een bloeden in haar hoofd had en ik probeer haar te begrijpen. dit helpt Dank u en Dank U


Jenny Hughes

 

THANKS for really brilliant info/explanation about flooding,never seen that anywhere else. Please can you send it to headway.org.uk - they should do a whole leaflet on it.

I forgot to say in your form I filled in: after brain won't stop AT ALL, can't rest or sleep because brain on overdrive = hell. Plus brain burning and tickling inside and sometimes close eyes and see lacey effect, rhythmic light/dark from top to bottom and when very extreme weird dark grey (blackish) and brown/yellowish patterns, not like ones found on net.

THANK YOU! Nobody seems to accept or understand what our daily life is like and WHY we stay home lots.

Best wishes,
Jenny Hughes