Op mobiel apparaat: ZOEKFUNCTIE = Loep ( Icoontje links) en MENU = 3 streepjes ( Icoontje rechts)

Home » Hulp » Ambulante individuele begeleiding

Zorg voor hersenletsel

Door het hersenletsel verandert er veel in het leven. Er zijn mensen die met kennis van hersenletsel, u thuis kunnen helpen bij allerhande praktische zaken of ondersteuning bieden bij taken of bij regelzaken.
Dat wordt in Nederland betaald uit de WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning) of uit de WLZ (Wet Langdurige zorg).

Deze hulpverleners  hebben kennis over de gevolgen van hersenletsel. Die weten hoe u en uw naasten daar het beste mee om kunnen gaan. Mensen die de weg weten in de wirwar van regelingen en instanties in Nederland. 
De organisaties waar deze mensen werken bieden vaak  ondersteuning bij NAH: (ambulante) individuele begeleiding thuis, begeleiding van de partner of kinderen, maar hebben vaak ook wooncentra, dagbesteding, modules om om te leren gaan met het hersenletsel etc...

Wilt u zich een beeld vormen wat een individuele begeleider voor u kan doen, lees dan eens een verhaal van zo'n begeleider. Het woord ambulant betekent: niet op een vaste werkplek. Zij kunnen bij u thuis afspreken of u kunt op een locatie hen ontmoeten. Het betekent hetzelfde als individuele begeleiding.

 

België:
Woont u in België kijk dan eens DVCsintJozef   of  NAHliga 

Zie de pagina links in België

 

Nederland 

De gemeente in Nederland waar u woont, bemiddelt middels de wet WMO voor hulp in begeleiding thuis en voor dagbesteding met onderstaande aanbieders. Soms heeft een gemeente met de ene organisatie wel een contract en met de andere organisatie in uw regio niet. 
Enkele van deze organisaties bieden ook woonvormen aan voor mensen met hersenletsel.

We hebben een aparte pagina met opsomming van woonzorgcentra

Zorgaanbieders


Hieronder de organisaties die meedoen aan de methode Hersenz In Nederland

Hersenz. Verder met hersenletsel 

Vanaf 2015 is de methode Hersenz toegepast in Nederland. Daarmee bieden zorgorganisaties in Nederland behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase, onder de noemer (methode) "Hersenz". Zie kaartje:

   behandeling@interaktcontour.nl - (0341) 25 57 77 

Mist u uw organisatie? Of zijn de gegevens verouderd? Mail het ons! Dank!