Roger

Traumatisch hersenletsel - motorongeluk

Roger (hier met hersenletsel) loopt de laatste meters van de halve marathon; Hij heeft een tijd neergezet op parcours van 90.33

 

Roger heeft een hersenkneuzing opgelopen door een verkeersongeluk. Hij vertelt in dit verhaal hoe hij knokte om te komen waar hij nu is. Hij loopt hard net als zijn vader die meermalen Nederlands kampioen was, maar dat kostte hem veel doorzettingsvermogen en lichamelijke worstelingen. Hij vertelt ook hoe medicatie 'verkeerd kan vallen' en over een groot trauma in zijn jonge leven.

 

Roger is een echte spraakwaterval geworden door zijn hersenletsel; 'ongeremd' noemen ze hem. Voel eens mee hoe dat ís... door te lezen.

In overleg met Roger tonen we de originele tekst:

 

14-09-1964 geboren te Zaandam 1971 naar drachten verhuisd ,school opl gevolgd 1981 keuringdienst aangegeven koninklijke luchtmacht ,dus goedgekeurd  1982 opkomen klu .

begin 1983 chrass Cees de vries , dood in cockpit gezien. toch kvver overplaatsing woensdrecht en arnhem en gilzerijen honden cursus explosieven opruiming .

tot 1986 toen vervroegd ontslag genomen ,geen pensioen premie gehad kvv premie ,werdt vertegn woordiger lastechniek gereedschappen iq 118 121 uitschieter 123 . werkte bijna 2,5 jaar in buiten dienst baas werd geconfronteerd met omzet -tekort lasttinn first out . ziek thuis auto opgehaald motor gereden  bijna einde oefening . 12-03 1988 + 14 dagen en 73 vegatatief . huidig intelligentie peil  is ongeveer 8 jaar mavo kloten van theun  maarja ben nog inleven en loop tien mijl in 64 of 66 als de wind verkeerde hoek zit . dehalve in 90.33

 

Zwaar motor fiets ongeluk 22,5 jaar na m'n geboorte.

Overigens was ik in maart 1988 23 jaar ,he september zou ik 24 worden ,ik ben ontzettnd goed geholpen door neuro-spycholoog dr ed v Zomeren ,tot het niet langer ging ,ik werkte wel mee aan een geheugentrainings sessie ,proefschrift van een afgestudeerde  ,ik meende dat ina Berg was np daarop dr. werd .
Omdat de afdeling neuropsychologie ,na zoveel jaren van hulp en college geven ,hypochondre dat ik leef is een wonder ,belandde ik vaker bij wijlen huisarts drs Ten-kate kreeg verwijsbrief voor riagg ,kwam omdat ik zo goed was of deed voor komen -neuropsychologische afwijking- bij maatschappelijk werk van riagg terecht  ,de intake die tweemaal plaats vondt deed mij ten lange leste ook naar zielkundige gaan ,kreeg medicatie van drs W. die mij het bewustzijn deed verliezen ,daarover schreef ik brief tuchtcollege ,door indoctrinatie van de aangeklaagde arts ,herriep ik op dag zitting de beschuldiging ,een uur voor de zitting kwam de brief binnen en ik herriep de aantijging ,omdat ik bang was voor claim W. zielkundige riagg .
had weken van om zwerven ,ik vertelde u al dat dr. v Zomeren mij niet meer kon helpen  daarna kwam de huisarts en riagg in beeld en gebeurde boven beschrevene ,daardoor kreeg ik een intake  gesprek en spiegeling op de poli kliniek psychiatrie van toen nog AZG hetende ziekenhuis ,dr . Jenner hielp mij gedurende  3/4 jaar door te luisteren en tenslotte 1 mg orap mee te geven ,wat ik diende te gebruiken en de dr het controleerde door mij nog een aantal keren te ontvangen op consult. 
in het groninger AZG ,vlakbij bij de tandheelkunde dus vanaf station 20 min lopen .
na weken van praten en herhalen ,voor de inprenting kreeg ik dus die orap 1mg ,dit omdat ik ook aangaf om op dinsdagavond 90 min te trainen woe rust ,goeie training en donderdag avond 100 min rustige duurloop na warming-up en loopscholing  .tot de kern komende vrijdag weer rust en zaterdag weer knallen in bos,omdat ik veel fartlek training deed was ik erg snel ,liep vooraan in een ploeg van 26man dikke 50 tigers ,toen was ik 33 jaar ,dus dikke tien jaar na de hersenkneuzing en onder invloed van de door dr Jenner gegeven 1 mg orap ,dat  slikte ik 2 of 3 jaar ,drs Tenkate ,de man die 25 jaar mehuisarts was ,was overleden ,desensne nam praktijk over en omdat ik klaagde over lucht te kort op de  -baan-training 10x 400mtr met halve rust ik 90 sec en als toetje een mijl in 6.20 min gaf zij -huppeltrut- antagel ,daardoor ging me medicatie 1 mg orap in conflict ,ik had twee medicijn bekertjes antagel gedronken ,je doet wat de arts je opdraagt- en ging op zaterdagochtend door lint bij ouders thuis ,daar kom ik veel voorkopje koffie en praatje ,destijds ook ,ik kreeg een psychose en me vader belde de GGZ in weekeinde en ik sprak drs Frank v Es zielkundige,dat was dus 2,5 of 3 jaar na de laatste consulten met Jenner  ,frank van Es gafmij abilify  15 mg 1xdgs mee kloten van theun ,want ik deed aan sport en door het geven van antagel omdat ik lucht te kortkwam op 10x400 met halve rust speelde dit zich af en het gemene van dezaak dat hufterige lachje erbij dra takkewijf .
me training ,5xper week- kwam in geding en ik stond op gegeven moment aan de15mg ablify terwijl ik erg goed functioneerde met die orap .
Nu ben ik zo ver dat ik als ervarings deskundige denk  dat een arts adviseert ik denk mee  en slik niet alles wat de arts opdraagt ,eigenlijk zou een arts ,atletiek moeten doen om te weten wat een atleet voelt tijdens een training onder invloed van medicatie ,ik zeg dus niet dat medicatie slecht is ,je moet je afvragen heb ik het echt nodig ? ik slikte kort na trauma -ongeveer 1 jaar later- dus 1989 ,1 mg orap ,dat deed ik tot 1992 ,op looptraining kwam ik lucht tekort en verder is beschreven ,door het neuropsychologische geven van die witte vloeistof en het bij de -opnieuw-afd zielkunde terrecht komende ging door de abillify  me training ,duurwerk en interval naar z'n grootje ook praatte ik veel -en zei niks-maakte ik mij het leven tijdens de training tot onmogelijke situatie ,op die ene mg orap werkte het perfect ik hield me bakkes enliep in een koppeltje van 6 atleten lekker 10x 400 met halve rust ,lekker uitlopen en naar huis of soms een toetje erbij 1609mtr in 6.10 min  de trainer deed het erg goed ,hij stopte in 1995 er kwamen andere trainers en andere manier van werken ,bij mij kwamen de klachten van verschrompelde varsi voetzool spieren en achillespees klachten door teveel compensatie  beenlengte verschil Zimmermann en Binnendijk zeiden altijd  geen mens is gelijk van benen dus de helt compenseren is voldoende ,dus bij mij gold 15 mm ,in de loop van de hypochondre jaren lep ik op gegeven moment met 25mm compensatie ,als of ik er trots opwas ,kijk mij nou eens ,van kwaad tot erger ,tot 6 injectie's kenacorte in de achillespees door dr Dekker .

Iki werk al 17 jaar elke dag een middag vrijwillig  -i.p.v comm medewerker met eigen auto- fiets ik nu zo'n 6300 km per jaar haal de post op 13km fietsen lever af ga naar huis ,fiets naar  ah haal me huishoud boodschappen ,drink koffie ga aan me warm eten dat kwam zo ik trainde van kwart voor zeven in avond tot kwart over negen fietste naar huis en was om kwart voor tien gereed om in bed te stappen sliep tot kwart voor zeven en zo verder  .

Roger ,brief wisseling vrienden maken luisteren ,over en weer .

Hoi lotgenoten ,wie zou het leuk vinden ,om eens naar mekaar een briefje te schrijven ,en je leuke en minder leuke dingen waar je tegen aan loopt te beschrijven ,en een weer woordje te krijgen ,zoals vroeger weten jullie nog wel ,briefjes schrijven aan je neven en nichtjes ,toen je 12 of 14 jaar was! wat ik bedoel is een klankbord zoeken ,vertellen en luisteren lucht op , ik kreeg bij dr. v Zomeren zoveel hulp in college mogen geven en mee werken aan universitair onderzoek ,proefschriften fantiestas ,daar voor ben ik het VM AZG nog altijd dankbaar voor ,of eigenlijk de doctor ,in traumatische hersenletsels ,ik heb ontzettend veel hulp gekregen,maar toch beste lui je moet het ZELF DOEN ! en NIETS IS MOEILIJK VOOR HEN DIE WILLEN QUA PATET ORBIS ,ZO WIJD DE WERELD STREKT roger 9203gc54

roger
 

goeiedag allemaal ,dank voor de reactie ,dat als eerste ,ervan uitgaande dat ieder het op zijn manier goed maakt ,door tijd leer je zelf allerlei negatieve ervaringen een plaatsje te geven ,dacht ik ,ben ik net als jullie erg alleen ,ga -ging- regelmatig naar ouders op koffie ,en klampte me wat vast aan de supermarkt bezoeken ,echter een winkel chef ,zegt me personeel moet werken ,ja mijnheer bekend de baas z'n centen zijn niet van BLIK ,door opkomende letsels na motorfiets ongeval in 1988 is de loop sport ook nul ,en dan te bedenken dat ik 110 km per week trainde ,zomers vaar ik wel eens ,MAAR de koffie bij restaurant aan water is niet lekkerder dan thuis ,en kost bijna 3 € ,5 gulden voor bakkie leut .mailen vindt ik wel grappig wie durft?

rogerchristiaan@gmail.com of evt ben ik ook wel eens op outlook te vinden ,dus dan is het adres iets anders achter die apestaart. prettige feestdagen allemaal feroci impetu ,strijdend ten aanval

 

roger
Mevr Gerda ,van MEE ,u als hulp verlener ,kan -dunkt me - u goed van info voor zien ,mijn kneuzing ,cerebraal duurde 14 dagen en 73 vegatatief ,me iq daalde van 118-121 uitschieter 123 naar 114 krap 116 ,roger woont zelfstandig ,mijn Cc overkwam mij op 12-03 '88 ,ik werkte in buitendienst ,had ruzie baas leverde auto in reed motor belandde op betonpaaltje ,met vizier helm ,was niet direct weg ,ik klapte op afslaande auto vloog landde op betonpaal ,brak madibula en costea ,plus de klap pre frontaal ,dus mogelijk zit al het letsel occipitaal ,ik zag een hele lang ladder ,wit ,heel breed op een van de onderste trede staand naar boven kijkend zag ik een ,nouja engel figuur -ik ben HN opgevoed- welke een afwerend gebaar maakte ,ik mocht de hemel poort niet door ,doodstil en helsblauw ,met allerlei figuren rond zien zweven ,ging het licht -bijna- uit ik was diep comateus ,tot eigenlijk pas dat de ambu er was ,op zaterdagmorgen ,leek dat een eeuwigheid te duren ,ik heb de ambu verteld ,naar AZG en toen viel ik weg ,aangezien de ambu aanrij-schema-tijd heeft was ie er binnen 5 minuten ,dunkt ,maar misschien zelfs eerder omdat ik zolang na zo klap niet bij bewust zijn kan blijven ,ik had me vlieger jas aan van me koninklijke luchtmacht tijd ,en lag op een biels inde voortuin van de islamitische slagerij ,toen in 1988 ,ik zei tegen ide velsen de verpleger naar groningen ,toen was het donker ,ik had zulke mooie tanden ,nu is dat niet het allerbelangrijkste ,me been zit er nog aan linker en de monteggia kent enige beperking de cerebraal ben ik -nog steeds- bij flage hyperactief ondanks me 15 mg abillify ,was 1mg orap ,een arts gaf mij antagel tot zover bericht lager staat me meel adres ,me iq zit 114 ,lbo niveau ,na die klap ,maar we blijven moed houden ,heb me rijbewijs mogen houden at/m e luchtmacht prettige feestdagen

 

Wel nu ,Roger is me naam ben op 14-09-1964 geb te Zaandam 1971 naar het friese drachten verhuisd en 5,5 jaar gewerkt luchtmacht ,toen commercieel medewerker groothandel en op zaterdag 12maart 1988 vrij zwaar motor fiets ongeval ,met 14 dagen coma en 73 vegatatief,in 1989 ,meteen na de 'revalidatie, pakte ik de looptraining weer op -pa is meervoudig ned kamp- trainde halve marathons en de tien engelse mijl 1609 mtr x10 is16km 90 mtr in 64 of 66 min en de 21,096 in 90.33 ,me doop naam is Roger christiaan konings nh gedoopt door ds v Petegem in de paaskerk te Zaandam ,na 10 dagen al geopereerd operatie v Weber ,alle tegenslagen overwonnen ,door de CC is me iq van 121-123 gedaald tot 114 krap 116 ,maar ja als dat nou alles is ,ik woon alleen verzorg me erg goed ,zomers vaar ik met me boot ,die 6km van me huis ligt in de haven drachten,en werk ik iedere dag voor kijlstra ambu/autoverhuur ,haal post op dik 13 km fietsen en ,nouja lees me verhaal maar op NAH ,doei prettige avond 

roger ,in het diepe gegooid ,boven gekomen

Hallo lotgenoten ,
Hoe vergaat het jullie allemaal ? loot het een beetje zoals ,het zou moeten ,12 maart aanstaande ,is het voor mij 27 jaar terug ,dat ik in coma raakte ,als een berg zag ik op tegen me rest leven ,dankzij zeer deskundige hulp van dr. v Zomeren ,kreeg ik de kar weer op de rails ,moet wel zeggen ,dat ook ik ervoer dat er in 1988 -behalve dr v Zomeren z'n hulp- er nauwelijks kennis was, me ouders en -hun- kennissen kregen de laag omstanders veroordeelde ,en oordeelde ,zoals ik al schreef was de dr in traumatische hersenletsels bijna 20 jaar mijn back-up ,collega's makende en college's mogen meemaken ,om verhaal te vertellen ,deden mij erg goed,vanwege me opvoeding ,klaar staan voor andere ,denk ik een bestuurders functie op te kunnen pakken en ,daarin als ervaringsdeskundige -27jaar- hulp te kunnen bieden aan mensen ,die in diepe gegooid zijn of het spoor totaal bijster na bloeding of klap op schedel ,probeer een klankbord te zoeken ,zoals ik in geb8 had van AZG ,er- over praten helpt,lucht je hart ,als mensen het niet meer willen ,dan geven ze dat wel aan ,of schrijf het van je af ,veni vidi fietsie -vici-met dank aan mevrouw drs Ariana die veel duidelijk maakt over hersenletsel