Peter

De wensen van Peter tegen veroordelen en vooroordelen

Kom ik je tegen en weet ik niet wie je bent veroordeel mij niet. Zeg je iets over het verleden en kan ik mij daar in eerste instantie niets van herinneren, veroordeel mij niet.

Geef ik rare antwoorden in jouw ogen, door het omdraaien van woorden, veroordeel mij niet.

Stokt het gesprek omdat ik niet op bepaalde woorden kan komen, veroordeel mij niet.

 

Dit zijn allemaal gevolgen van een herseninfarct en meestal heb ik zelf niet in de gaten dat het gebeurt.

Heb geduld wellicht kom ik zelf wel op de woorden, maar ga mij niet aanvullen omdat ik dan helemaal in de war raakt.

Mensen die een herseninfarct hebben gehad kunnen er normaal uitzien. Niet altijd hangt je mond scheef en hou je er een verlamming aan over.

 

Ik heb nu een NAH, wat betekent een Niet Aangeboren Hersenletsel. Sommige zullen zeggen: 'een hersenafwijking heb je volgens mij je hele leven al' en zo'n opmerking zou ik zelf ook kunnen maken. Maar je ziet niets aan mensen met een NAH totdat je tijdens een gesprek bepaalde dingen gaat opmerken.

 

Ik schaam mij er niet voor maar kan wel kwaad worden als men zegt:" Hij ziet eruit als Hollands Welvaren daar is niks mis mee", maar helaas is de werkelijkheid anders.

 

Dit verhaal geldt niet alleen voor mij maar voor alle mensen met een NAH. En denk ook eens aan de partners die hier dagelijks mee om moeten gaan. Zij moeten ermee leren leven dat ze contant alles moeten controleren.

Heeft hij de deur wel dicht gedaan? Hij zegt van wel of denkt hij dat hij hem dicht heeft gedaan. Heeft hij het gas wel uitgedraaid? Laat ik het toch maar even controleren.

 

Dus als je me ziet lopen een aanspreekt en ik kan niet gelijk op je naam komen, veroordeel me niet maar heb geduld.

Peter

peter.jpg