De ZOEKFUNCTIE zie je op je mobiel als je het MENU aanklikt = 3 streepjes ( Icoontje) Bovenin het menu.

Woon-zorg initiatief  waar je prikkelarm kan wonen wordt helaas uitgesteld!

Onderstaande is even tot nader order uitgesteld

Woon-zorgcentrum
Woonboerderij de Stoethoeve biedt straks wonen met zorg, waarbij de autonomie van de bewoner voorop staat! Dit kleinschalige woon-zorgcentrum zal specifiek voor de doelgroep zijn van mensen met hersenletsel en overprikkelingsklachten die een WLZ zorgindicatie hebben of krijgen. Enkele gebouwen op bovenstaande foto rechtsonder gaan nog weg.

 

Eigen appartement
Een eigen huur-appartement van 42 vierkante meter (buitenmaten), eigen tuintje en terras met 24 uurs- zorg of indicatie. Dagbesteding naar wens of behoefte en/of begeleiding is in te kopen via modulair pakket of via PGB. Maaltijden kunnen worden ingekocht als iemand niet meer kan koken, maar mogen ook zelf gemaakt worden. Echtparen zijn ook welkom!

Alle appartementen komen op de begane grond. Ze zullen akoestisch goed geïsoleerd worden. Zoveel mogelijk zal alles CO2 neutraal worden.

 

Indeling: hal en opslagruimte, woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer. Aangrenzend tuintje en terras.

Personeel getraind in overprikkelingsklachten
Het personeel zal getraind worden door team Hersenletsel-uitleg over de (niet zichtbare-) gevolgen van hersenletsel en met name geschoold worden in alle facetten over overprikkeling.

 

Prikkelarm!
Hersenletsel-uitleg heeft vanaf het prille begin al samengewerkt en een pakket van eisen geleverd waaraan een zorginitiatief moet voldoen om het prikkelarm te krijgen. Alle wensen en eisen zijn meegenomen.

 

Verdere info:
Logeermogelijkheid voor familie is aanwezig. Op de Stoethoeve wonen enkele paarden, honden en katten. Zo dicht bij de natuur zien wij op ons terrein ook regelmatig een buizerd, uil, hazen, zwaluwen, en diverse andere vogels.

Help je mee?
Ben je aannemer, architect, bouwkundige en/of heb je andere goede ideeën opdat we  alles betaalbaar kunnen houden? Of heb je contacten bij televisie of radio om dit initiatief bekendheid te kunnen geven?
Help mee! Mail dan!

Waar?

In het landelijke buitengebied van Soest, tussen Soest en Amersfoort

Nieuws:

Het ontwerp is gemaakt en we zijn in overleg met de Gemeente over de vergunningen. Gesprekken zijn gaande met de zorgverlenende instantie en  de woonbegeleiding.

Hersenletsel-uitleg is onze samenwerkingspartner; zij zijn ons klankbord zodat we geen zaken over het hoofd zien!

 

Voor dit initiatief kunnen we nog wat hulp gebruiken!

Het is onze missie om de woningen op onze boerderij voor iedereen betaalbaar te houden. Omdat de huur laag gehouden moet worden is ook ons budget aan een maximum gebonden. Wij zullen zelf de financiering voor de woningen afsluiten, maar voor deze doelgroep zijn diverse extra maatregelen nodig waarvan we de meerkosten dus niet kunnen doorberekenen in een hogere huur.

 

Deze extra voorzieningen komen rechtstreeks ten goede aan de toekomstige bewoners. Het gaat om de volgende maatregelen:

  • Geluidsarme dakbedekking, bv een sedumdak, zodat regen en hagel in de woning niet hoorbaar zijn
  • Geluidsvrij ventilatie-systeem
  • Geluidsvrij energie-systeem. Dat zouden zonnepanelen en/of een grondgebonden warmtepomp kunnen zijn. Ook een centrale pelletkachel is een optie. Daarmee blijven ook de vaste lasten voor onze bewoners laag.
  • Zonwering / screens
  • Automatische bediening van screens, gordijnen en eventueel deuren
  • Inrichting gezamenlijke ruimte(n), en stille bestrating daar omheen
  • Rubber coating op de vloer. Stil, anti slip, en geen voelbare richels zoals bij tegels.

 

Sponsoring van bovengenoemde voorzieningen voor de bewoners graag naar de Stichting Foundation for Brain Injury Explanation (ANBI).

U kunt uw bijdrage storten op:

NL14 RBRB 0706 3888 95 T.n.v. Stichting Foundation for Brain Injury Explanation. O.v.v. Stoethoeve wooninitiatief.

Nieuwsgierig?

Wilt u al iets meer weten?

Met het onderstaande formulier kunt u aangeven interesse te hebben in een zorgwoning op "De Stoethoeve". Het is slechts een inventarisatie voor ons om te bezien of er belangstelling voor is. ... Er zitten geen verplichtingen voor u aan vast en van onze kant (Stoethoeve) geen garantie dat de woningen gebouwd kunnen worden of plek kunnen bieden aan u.

U helpt ons hiermee omdat wij dan een inschatting kunnen maken van de belangstelling voor onze appartementen.

 

U kunt dit formulier geheel anoniem invullen, of juist met uw naam en mailadres als u wilt dat wij contact met u opnemen  zodra inschrijving voor de woningen mogelijk is (in de loop van 2019). Als u uw mailadres niet invult kunnen wij geen contact met u opnemen.

Uiteraard worden eventueel ingevulde persoonsgegevens vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden.

 

Met vriendelijke groet,
Tanja en Corné de Man van de Stoethoeve

 

 

8 mei 2019:

VOOR- inschrijving, ALLES ONDER VOORBEHOUD!


Bekijk de folder bij de Stoethoeve voor meer info!