Hulpmiddelen bij Afasie

Er zijn kant en klare hulpmiddelen te koop die helpen bij de communicatie er bestaan apps. De apps bespreken we op de pagina apps voor afasie of kijk bij https://www.afasienet.com/professionals/diagnostiek-en-therapie/apps-hulpmiddelen/

Een logopedist kan advies geven over het meest geschikte hulpmiddel. Er bestaan ook een paar technische hulpmiddelen die het communiceren makkelijker maken.

Zie:

De app Express Me is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android.
expressmejpg.jpg


sizzit.jpg


Hulmiddelen van AFASIE NET

 

afasiekaartjejpg.jpg
Beschikbaar in: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Per bestelling krijg je 5 legitimatiekaartjes.

 • Gespreksboek

  Het gespreksboek is een aanwijsboek met woorden en tekeningen. Door woorden of tekeningen aan te wijzen kan iemand duidelijk maken wat hij of zij bedoelt. Het boek bestaat uit vier rubrieken: 'wie of wat', 'waar' (thuis of niet thuis), 'wanneer' en 'hoe'. Zo wordt het makkelijker om over allerlei gebeurtenissen te vertellen. Het gespreksboek is een communicatiehulpmiddel. Let op! Koop het gespreksboek pas na overleg met een logopedist. 
  Klik hier voor meer informatie en bestellen.
  gespreksboek2jpg.jpg


  Communicatiebord

  Dat is een stevig, geplastificeerd openslaand bord waarop belangrijke vragen en gespreksonderwerpen kunnen worden aangewezen. Het Communicatiebord bestaat uit een bord (afm. 31 x 44,5 cm) en 4 inschuifvellen in tweekleurendruk. Tevens zijn er open vakken op het bord, die men zelf kan vullen met afbeeldingen die geschikt zijn voor de individuele patiënt.

 

mijnboodschappenlijstje.nl : Makkelijke indeling met pictogrammen en vele subcategorieën. Je kan echt niets meer vergeten; het staat er allemaal op.

Mogelijkheid om per pictogram het te laten uitspreken en je kan het lijstje uitprinten. Ook voor pc en tablet. Het is geen app maar een website.

Door deze site getest als zeer goed!!

 

Fotomap

De fotomap is gemaakt door ervaringsdeskundige Leo Mendes. De map is gemaakt in Excel. Hierdoor kunnen zowel lettertype als kleur eenvoudig worden veranderd. Wil je de hele map ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@afasienet.com.

Tekst naar spraak

Note Player Android gratis
Spraakassistent iOS, Android gratis- 16,99
Talkie iOS, Android gratis
TekstnaarSpraak iOS gratis
Tell Me – Text To Speech Android gratis