Op mobiel apparaat: ZOEKFUNCTIE = Loep ( Icoontje links) en MENU = 3 streepjes ( Icoontje rechts)

Home » Hulp » Handige Hulpmiddelen » Hulpmiddelen bij Afasie

Hulpmiddelen bij Afasie

 

Er zijn kant en klare hulpmiddelen te koop die helpen bij de communicatie. Hieronder worden er vier genoemd. Een logopedist kan advies geven over het meest geschikte hulpmiddel. Er bestaan ook een paar technische hulpmiddelen die het communiceren makkelijker maken.

Zie:

RTD Arnhem www.rtdarnhem.nl

www.intaal.nl

www.rdgkompagne.nl

http://www.touchspeak.nl/

    De app Express Me is gratis te downloaden in de Google Play      Store voor Android.

 

 • Aanwijsboek bij Afasie. Een boekje op zakformaat, met afbeeldingen en woorden uit het dagelijks leven. Familie, mens, gevoel, ziekte en relaties. Maar ook: geld, getallen, kleur en tijd. Elk onderwerp heeft een eigen kleur om makkelijker te zoeken.

  Prijs: €17,80 inclusief verzendkosten.
  tel: 0113 - 27 33 33, e-mail: info@gors.nl, website: www.gors.nl.

 

 

 • Gespreksboek
  Het gespreksboek is een aanwijsboek met woorden en tekeningen. Door woorden of tekeningen aan te wijzen kan iemand duidelijk maken wat hij of zij bedoelt. Het boek bestaat uit vier rubrieken: 'wie of wat', 'waar' (thuis of niet thuis), 'wanneer' en 'hoe'. Zo wordt het makkelijker om over allerlei gebeurtenissen te vertellen. Het Gespreksboek is verkrijgbaar in een klapper (A5) en in zakboekformaat.
  Klik hier voor meer informatie en bestellen.
  Tel: 026 - 351 25 12 (werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur).

  Taalzakboek
  Een ringband met afbeeldingen en woordenlijsten van over van alles uit het dagelijks leven. Van eten tot aankleden, van hobby`s tot huis. U kunt het ook zelf aanvullen. Verkrijgbaar in een groot (A5) formaat klapper en in een klein zakboekformaat.
  Via de internet webshop of schriftelijk te bestellen bij: Pearson, Postbus 78, 000 AB Amsterdam.
  E-mail: info-nl@pearson.com, website: www.pearson-nl.com

  Communicatiebord
  Als het taalzakboek te ingewikkeld is, is er het Communicatiebord. Dat is een stevig, geplastificeerd openslaand bord waarop belangrijke vragen en gespreksonderwerpen kunnen worden aangewezen. Ook dit kunt u zelf aanvullen.
  Prijs: € 35,00. Te bestellen bij: Stichting Afasie Nederland. Website: www.stichtingafasienederland.nl

 

mijnboodschappenlijstje.nl : Makkelijke indeling met pictogrammen en vele subcategorieën. Je kan echt niets meer vergeten; het staat er allemaal op.

Mogelijkheid om per pictogram het te laten uitspreken en je kan het lijstje uitprinten. Ook voor pc en tablet. Het is geen app maar een website.

Door deze site getest als zeer goed!!

 

Kookboek of bakboek van Afasie Vereniging Nederland, leden € 25,- niet leden € 32,50 Kookboek met plaatjes en stap voor stap kookplan