Specifieke hulpmiddelen voor mensen met hersenletsel

Heeft u de hoofdpagina Handige Hulpmiddelen al gezien?

Visuele problemen na hersenletsel

WeWalk intelligente blindenstok met Google maps geïntegreerd.
WeWALK is 's werelds meest revolutionaire slimme stok ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap.


OrCam Mye Eye 2.0
Het meest geavanceerde draagbare hulpmiddel voor blinden en slechtzienden dat tekst kan lezen, gezichten kan herkennen, labels en menukaarten kan voorlezen, producten kan identificeren, papieren bankbiljetten kan herkennen in de portemonnee en meer. Je hoeft er alleen maar naar te wijzen en de OrCam Myue eye leest de tekst voor en kan zelfs meerdere geschreven tekst uit andere talen vertalen.


Temperatuur regeling stooornis

 

 

Door deze site getest als goed! De koelproducten worden ook gebruikt door het Nederlands elftal en brandweerlieden. De koelvesten kunnen over een T-shirtje gedragen worden en koelen verscheidene uren. Voelt niet nat aan. 

 


      

Communicatiehulpmiddelen


rdgkompagne.nl/hulpmiddelen/

 

 


De Step Pad

De Step pad is een handzaam hulpmiddel voor mensen die moeite hebben om taken die bestaan uit meerdere stappen zelfstandig te voltooien. Op de Step Pad kunnen gesproken taakinstructies voor vier taken of activiteiten opgenomen worden, die de gebruiker stap-voor-stap kan afspelen.


Voor alle
apps zie onze speciale pagina.

 


 

Oefen-app voor mensen met beroerte 

Innovatie/producten/producten/oefen-app-beroerte

 


 

Kappenbrillen 

Als je hinder hebt van lichtoverprikkeling wil een kappenbril of gekleurde glazen nog wel eens helpen.

http://www.ikwilbeterzien.nl/product-categorie/filterbrillen-zonweerders/ Info over filterbrillen die over een gewone bril gedragen worden. 

Mensen met veel last van migraine kunnen FL41 glazen uitproberen

 

Siliconen kappen Aan het montuur zit een speciaal siliconen beschermer, welke het vocht van de ogen vasthoudt, maar die factoren welke de ogen kunnen irriteren, blokkeert.

 

Schuimrubberen bescherming in het montuur ook een optie.
Dit is een stevige bescherming gemaakt van schuimrubber materiaal, welke lucht doorlaat, maar zo snel absorbeert waardoor vocht van buiten tegengehouden wordt. schuimrubberen bescherming in het montuur ook een optie.

 


 

Zonnebrillen:

Deze zonnebril kunt u over uw eigen bril dragen en biedt een optimale bescherming tegen UV-stralen. De bril laat 32% licht door en is contrastverhogend. Ook in andere tinten 

 

 

Serengeti zonnebrillen passen zich snel aan aan veranderingen in licht, elimineert schitteringen en versterkt kleuren en polariseert. Dat geeft scherpe visie. Ze zijn duurzaam en horen een mensenleven mee te gaan. Overal te koop, ook op internet. Google op de naam Serengeti zonnebril.

Serengetizonnebrillen.jpg


Niet meekleurende glazen:

Iemand schreef ons als tip: voor buiten fijn maar binnen achter glas kleuren 'meekleurende' glazen niet mee. Ik heb nu een bril met gekleurde glazen die met name erg fijn zijn bij kunstlicht, tl balken, etc en voor beeldschermwerk.

 

Het beste neem je een zo groot mogelijk monteur zodat er geen licht achterlangs kan komen of je neemt een z.g. "Kappenbril", dan zijn de boven/onderkant en de zijkanten afgeschermd. Ik heb de glazen via low vision, ze kunnen testen welke kleur glazen goed voor je werken en deze dan op de juiste kleur laten maken. Low vision zit in de meeste grote ziekenhuizen. Zie de site van ikwilbeterzien.nl en multilens.nl.

bril.jpg

 


 

Agenda voor mensen met hersenletsel

Deze agenda is ontwikkeld door medewerkers van De Hoogstraat  revalidatie, voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel

 • Losbladig, dus aan te passen aan uw persoonlijke situatie
 • Verschillende tabbladen en subtabbladen

 • 1 pagina per dag

 • Ruimte voor o.a. het voorbereiden van de dag, het maken van “te doen-lijstjes”, het formuleren van doelen en het maken van notities

 • Inclusief maand- en jaaroverzicht

 • Klokbladen voor mensen met afasie

 • Te gebruiken tijdens én na de revalidatie 

 


Voorleesfunctie voor websites: 

TextAid waarvoor gebruikers zich online voor aan kunnen melden en op de eigen PC kunnen installeren om teksten voor te kunnen laten lezen

 

Voorleesfunctie voor boeken, tijdschriften:

De Prodigi is een voorleeshulp die ook het beeld/de tekst vergroot. http://home.sensotec.be/products/detail.aspx?ID=704

 

Vergroten van tekst en kleuren instellen

Beeldschermloep, MEZZO Vario. Hierdoor kunnen je ogen minder overprikkeld raken tijdens het lezen omdat je kleur- en intensiteit en grootte kunt instellen. Prijs op basis van offerte.

Zie ook onze review pagina van hulpmiddelen.

MezzoVario.jpg

Nog een beeldschermloep is de Ruby XL, deze is kleiner van formaat en heeft handvatten aan de zijkant. "Het groen op zwart geeft mijn ogen de meeste rust. Het is een verademing om terug te "kunnen lezen"... Ongeveer 848 euro.

Rubyxl.jpg

 


 

Apps 

zie speciale pagina


Voor mensen met lichtovergevoeligheid na hersenletsel:

Blauw licht filter -nachtstand

appblue.jpg

 

De app Eye filter dimt het licht van het beeldscherm ook. Android.

appeye.jpg

 

Lichtdempende apps:

flux.jpg

https://justgetflux.com 

 


 

De werk app is een toepassing voor iPhone en iPaD die NAH-patiënten helpt om hun dagelijkse gang van zaken rond werk te structureren. Het biedt alle ondersteundende info die nodig is voor het woon-werk verkeer reistraject.

De op maat gemaakte app geeft o.a. aan wanneer de gebruiker naar zijn werk moet vertrekken, zorgt dat de gebruiker belangrijke zaken als de huissleutel niet vergeet en geeft de juiste route, bs- of treinhalte aan.

DE WERK APP Zie Filmpje hier

 


 

De oefen app bij beroerte (CVA) in App store voor Ipad om verder te oefenen/bewegen na revalidatie. Wordt doorontwikkeld voor Android. Door revalidatiecentrum de Hoogstraat /UMC Utrecht Hersencentrum /Edwin van der Sar Foundation

Rolstoelhandschoenen

Rolstoelhandschoenen kunnen voor u handig zijn wanneer u onvoldoende kracht of bewegingsmogelijkheid in uw vingers heeft om de hoepels van uw rolstoel vast te pakken. Onvoldoende grip om de rolstoel te sturen kan een gevolg hiervan zijn. De handpalm van de rolstoelhandschoen is voorzien van antislipmateriaal. Hierdoor wordt er voldoende grip gecreëerd om de hoepels aan te sturen met de handpalm. De vingers worden dan niet belast tijdens het rolstoelrijden. Door de duimband te bevestigen aan de rolstoelhandschoen, wordt de duim tijdens het rolstoelrijden gefixeerd en wordt deze niet belast.

Transferplank

Met behulp van de transferplank kunt u eenvoudig een transfer maken van en naar bed, rolstoel, auto, bank of douchestoel. De speciale j-vorm maakt het mogelijk om de transfer veilig en vanuit verschillende hoeken uit te voeren. De plank is stijf en glad om de transfer te vereenvoudigen.

Kookboeken voor hersenletsel

https://www.verdermethersenletsel.nl/kookboek

 • 90 pagina’s met 40 eenvoudig te volgen recepten
 • Heerlijke soepen, salades, hoofdgerechten en bijgerechten
 • Inclusief 8 vegetarische gerechten
 • Handige informatie over kookhulpmiddelen
 • Uitleg over kooktechnieken
 • Gratis als E book aan te vragen via deze linkKookboek of bakboek als er moeite is met plannen

of

de apps: Fotokookboek in appstore van AVN, bakken, vergetarisch, snel en simpel, tapas voor Ipad, Iphone, I touch

  

   
Gelamineerde kaartjes

Je kan in onze webshop gelamineerde uitlegkaartjes kopen voor allerhande acute situaties.

Je kan ook zelf met een lamineermachine vanaf € 20,- je eigen kaartje maken. Zie onze voorbeelden, kijk dan even op onze pagina  "Downloads"

 

     

Kaartkluis gehandicapten parkeerkaart

Diefstal van de kostbare gehandicaptenparkeerkaart komt helaas steeds vaker voor. kaartkluis is een diefstalvertragende beveiliging, die een ‘snelle autokraak´ een stuk onaantrekkelijker maakt.

De kaartkluis is een felgele houder waar een transparant venster in zit. Achter dit venster plaatst je de gehandicaptenparkeerkaart. De houder maak je vast door hem met een beugelslot aan het stuurwiel te bevestigen.

 

Bij https://www.onbeperktinbeweging.nl/product/kaartkluis/

 

In- en uitstaphulpmiddelen auto

Nog meer op de website van https://www.onbeperktinbeweging.nl/product-categorie/auto-accessoires/in-en-uitstaphulpmiddelen/


in-enuitstaphulpauto.jpg


Hulpmiddelen voor een klapvoet

Functionele Electro Stimulatie WalkAide®  

Activiteitenweger

 iPhone / iPod Touch & iPad en Androïd.

Deze app is een hulpmiddel voor het plannen van activiteiten binnen de grenzen van de hoeveelheid energie die een persoon heeft. De app kan helpen bij het krijgen en/of behouden van de balans tussen belasting en belastbaarheid.

De app bestaat uit een kalender waar je activiteiten in kunt plannen.

Deze activiteiten kun je meegeven hoeveel energie het kost (ontspannend, licht, gemiddeld en zwaar). Elke categorie heeft een verschillende puntenweging (per uur respectievelijk: -2, 2, 4, 6). Vervolgens kan je per dag instellen hoeveel punten je maximaal mag gebruiken. Ook is het mogelijk om in te stellen hoeveel punten je maximaal achter elkaar mag gebruiken. Als je tijdens het plannen over het aantal punten heen gaat, zie je onderin het beeldscherm een uitroepteken verschijnen.

Verder kun je in de app verschillende dingen zelf aanpassen en invoeren. Bijvoorbeeld de verschilende activiteiten, inclusief categorie en duur. Maar ook de achtergrondkleur voor de verschillende categorieen kun je zelf aanpassen.

De app is heel helder en simpel in het gebruik. De handleiding erin is kort maar duidelijk. Aan het begin wordt vermeld de app alleen samen met een ergotherapeut te gebruiken. Het is ook mogelijk je gegevens te delen met je ergotherapeut. Dit kan ook met je begeleider zijn.

Zowel de iPhone/iPod versie als de iPad versie zijn overzichtelijk. Voordeel van de iPad is dat je ook een weekoverzicht kan zien.


Traplift van Stannah

Voor wie spierkrachtverlies heeft, slecht ter been is of halfzijdig verlamd is door het hersenletsel kan een traplift, een plateaulift of huislift een uitkomst zijn om thuis te blijven wonen. https://www.stannah.nl/

traplift.jpg

 


 

Hulpmiddelen tegen dwalen