Reviews hulpmiddelen

Inhoudsopgave:
Waarom een reviewpagina?

Geluidsdempende hulpmiddelen
Koelproducten in de zomer

Huishoudelijke apparatuur (slowcooker, airfryer, stille stofzuigers, stille waterkoker, stil laminaat)
Beeldschermloep tegen visuele overprikkeling
Twitter mee..! DEZE PAGINA AFGEKORT =

Waarom een reviewpagina?


We horen vaak van mensen terug dat ze veel geld hebben uitgegeven aan hulpmiddelen die niet het beoogde effect hadden, waarop was gehoopt. Anderen melden ons met blijheid dat iets écht werkt en érg goed is en dat veel meer mensen dat moeten weten....!

 

Mensen met hersenletsel zijn een andere doelgroep en een specifiekere doelgroep dan dat de fabrikant voor het product voor ogen had, en soms is dat omdat de handicap een goede bediening van het product in de weg staat.

Werkt iets? Meld de pluspunten dat kan anderen zeer helpen!

Werkt iets niet goed en kan een product misschien in de toekomst door ontwikkeld worden? Wij willen bij slechte reviews de fabrikanten vragen om iets door te ontwikkelen! Onderaan deze pagina is een mailformulier.

 


Categorie geluid

Qubi is permanent gestopt met de verkoop van de Qubi hoorversterker. De hoorversterkers en accessoires kunnen daarom ook niet meer worden aangeschaft. Op de contact pagina’ is meer informatie te vinden

Voor reparatieverzoeken kan er per email contact worden opgenomen

E-mail: klantenservice@qubi.nl

Bron: Website Qubi


Deze review is dus verouderd.

Een tijdje geleden zag ik een advertentie van de Qubi. In de wervende tekst staat dat dit (gehoor)apparaat(je) het omgevingslawaai vermindert en de spraak verstrekt.

 

Nou laten wij daar als lotgenoten nu allemaal mee te maken hebben dus heb ik namens Hersenletsel-uitleg contact opgenomen met de fabrikant. Ik heb een setje toegezonden gekregen en deze getest. Ik heb zelf hyperacusis en overprikkelingsproblemen.

Zoals in het verleden al vaker bewezen zijn onze problemen helaas niet op te lossen met de standaard apparatuur op de markt, en zo blijkt dus ook niet met de Qubi.

 

De Qubi ziet er fantastisch geavanceerd en klein uit, maar met wat problemen in de fijne motoriek levert dit wel wat problemen op. Het staat al aan als je het in je oren stopt waardoor een verschrikkelijke piep niet altijd te vermijden is. En de 3 volumestanden zijn met een eenvoudig tik op je oren ;-( en dus het apparaat aan te passen. Nou dat wil je allemaal niet met onze problemen.

 

Ook de werking past niet bij onze problemen. Het versterkt namelijk het geluid dat binnenkomt en daar werd ik stapelgek van. Daarnaast vangt het alle geluid op waar je met je oor op richt en dus niet een beperkt deel daarvan om bijvoorbeeld juist dat ene gesprek te kunnen horen.

Laat je dus niet verleiden om veel geld uit te geven aan de Qubi want helaas werkt dit niet voor ons.

#qubi #kennisbank #geluidsoverprikkeling #hulpmiddelen

Yvonne

qubi.jpg

        

REVIEW PLUGGERZ

Karin:

Ik gebruik pluggerz "custum made" oordoppen met zwarte filters (zwaarst dempende filters) en heb ook los daarbij de oranje filters gekocht deze dempen iets minder, maar dan kun je nog gewoon een gesprek voeren. Niet de meest goedkope oordoppen, maar voor mij het geld al dubbel en dwars waard. Ik kan na mijn infarct slecht tegen bepaalde geluiden (zowel hoge als lage tonen). Helemaal als ik al steeds meer vermoeid raak.

Met deze oordoppen kan ik uit eten (zorg altijd wel dat ik ergens in een hoekje zit waar ik niet omringd ben door geluiden), ben al naar een optreden in de schouwburg geweest en naar de bioscoop. Als de geluiden in huis (tv, pratende gezinsleden, vaatwasser, waterkoker, wasemkap) 's avonds op me afkomen komen doe ik mijn doppen in en 's nachts werken ze prima tegen mijn snurkende partner.

170266793892319customfitmusicdm_540x340.jpeg

Leverbaar in acrylaat met nanolak (hard) DEZE HEB IK "attenuation pluggerz" met "c07 Black" filter. Tussen 21 en 33dB afhankelijk van gekozen materiaal en filter. 155,00 euro met 2 paar filters (oranje en zwarte). Met 1 filter is het ongeveer 130,00 euro. http://pluggerz.com/nl/dempingswaarden/

 

 

PS van de website : het is tot plusminus 25 dB bescherming. Dat is een demping. Door Pluggerz worden geluidspieken en frequenties gefilterd, terwijl de gesprekken en signalen om u heen hoorbaar blijven. Wil je geen stemmen horen dan is dit niet geschikt. 

Hieronder de dempingswaarden per frequentie in de download:

63322
PDF – 2,7 MB 1278 downloads

Koptelefoon antigeluid/ noise-cancelling headphones

Er zijn verschillende koptelefoons van verschillende merken met verschillende prijskaartjes die rumoer dempen. Ze dempen ook ritmische geluiden. Ze produceren een anti-geluidsgolf die verwacht wordt. Dat is ongeveer een milliseconde later dan de echte geluidsgolf. Daardoor kunnen ze niet individuele menselijke stemmen tackelen in te verwachten geluid, maar wel ritmische geluiden, machine geluiden en een mensen massa waarbij het geluid niet teveel pieken vertoont. Een aanrader voor wie stilte zoekt - maar ook goed te combineren met muziek luisteren.

 

Wij hebben de noise cancelling headset mogen testen van Bose en van Sony.
Erg erg goed. Niet continue opzetten , anders kan je niet meer zonder. Maar zeker wel in situaties waarin je anders erg overprikkeld zou raken.

Tips bij Bose besteld, mag je 'm 30 dagen gratis testen.

 

Review BOSE QC35:

Bose Quietcomfort type’s die zijn omschreven zijn niet overal meer te verkrijgen, als je goed doorzoekt zijn ze nog wel te vinden. Omdat de ontwikkeling van apparatuur nooit stilstaat zijn er uiteraard weer verbeterde versies te vinden.

--------------------------------------------------------------------------

Ik was zelf op zoek naar een goede geluid dempingsoplossing. Door opstapeling van medische pech overprikkelt, vooral dynamisch, geluid mij sinds 1,5 jaar ook ernstig. Het gebruik van oordoppen om storend geluid te dempen, werkte niet afdoende voor mij en is in de praktijk slecht toepasbaar. Als mijn hersenen overprikkeld raken kan soms ONGESTOORD luisteren naar voor mij mooie muziek me tot rust brengen. Ik blijf natuurlijk van mooie muziek houden, ondanks de wanorde in mijn hoofd. Maar hoe combineer je het, soms, naar ongestoord mooie muziek luisteren met ook van prikkels afgesloten oren??
 
Na een tip, onlangs de Bose QC35 aangeschaft. Een koptelefoon die, naast het weergeven van muziek, geluiden wegfiltert (noise cancelling technology). Je kunt de koptelefoon ook alleen voor het wegfilteren van geluiden gebruiken. Niet alle geluiden zijn dan honderd procent weggefilterd, maar het verschil is enorm. Meer audiomerken brengen dit op de markt, maar deze Bose sprong er voor mij uit. 
 
Bose Quiet Comfort 25 €329 (aaa batterij, audiokabel ,versie voor Apple of samsung/Android)
Bose Quiet Comfort 35 €379 (lithium accu, Bluetooth, muziek ook met audiokabel mogelijk voor afspelen bluetoothloze audio, volume en play-stop functie op koptelefoon bij bluetooth, accu opladen via usb, en afgeleverd incl handige en stevig opberg/reisdoosje.
 
Inderdaad zeer prijzig, maar wat een bijzonder apparaat. Voor het wegfilteren van overprikkelend geluid, zonder het luisteren naar muziek, is voor beide versies geen snoer vereist. Bij Muziekweergave met audiokabel kan je kiezen met of zonder NR/Equalizer. Met deze functie aan klinken zelfs oude audiocassettes (walkman) beter dan verwacht. Durf te zeggen dat ik best kritisch ben op geluid, maar vooral en ook is de geluidsdemping fenomenaal. Wat een rust in mijn hoofd opeens.
 
Ik kan weer genieten op plekken die eerst te overbelastend waren. Het bijzondere aan dit apparaat is, dat de demping elke muziekweergave niet verstoord, maar juist onverwacht sterk verbetert, doordat de ruis, onrust extra verdwijnt en er pure rust in overprikkelende omgevingsgeluid en muziek terugkomt. Het muziekgeluid is hiernaast gewoon in balans en prachtig, zonder overdreven boomboombassen oid. 
Als je via bluetooth luistert is de NR./Eq. Functie altijd aan. Maar dat is geen straf.
Koptelefoon zit lekker comfortabel doch stevig, wel zo fijn als je je ook af en toe wilt bewegen op plekken waar je zeker demping nodig hebt, maar ook muziek kan luisteren. Ook met alleen de demping aan, kan je probleemloos op korte afstand een gesprek voeren, maar blijven "irritante" geluiden weggefilterd.
 
Bose laat je hem 30 dagen proberen. Duur, maar oplossing, kwaliteit en mogelijkheden zijn het geld waard.  En nee, ik heb geen aandelen of commercieel belang bij Bose, het is gewoon een toevallig schot in de roos.
 
Tip; Als het je alleen om de demping gaat probeer dan de QC25, scheelt geld en je kan via audiokabel ook naar muziek op mobiel, tablet, cdspeler, walkman etc luisteren. Besef je dan wel, dat als je muziek en demping wil, dat je altijd de geluidsdrager meesleept met de audiokabel eraan of fysiek moet loskoppelen bij verplaatsing.
Ben je echter ook actief en beweeglijk, ga dan voor de  QC35, heb je alles van QC25, maar kun je ook draadloos via bluetooth je ding doen. 
 
Het is fijn weer te mogen meemaken dat iets mijn mogelijkheden tot reguliere maatschappijdeelname en hobby's vergroot waar deze tot voor kort constant ingeperkt en opgegeven moesten worden.
 
Zolang onze hersenen nog niet rechtstreeks via usb of bluetooth met energie opgeladen kunnen worden, is dit qua techniek "the best next thing."
 
Kortom een aanrader. Probeer het gewoon. Gun jezelf die rust!

Bose QuietComfort 20 voor Android oordopjes. Vanaf ca. 250 euro.

Bose Quietcomfort type’s die zijn omschreven zijn niet overal meer te verkrijgen, als je goed doorzoekt zijn ze nog wel te vinden. Omdat de ontwikkeling van apparatuur nooit stilstaat zijn er uiteraard weer verbeterde versies te vinden.
----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik heb eerst noise cancellation koptelefoons geprobeerd, maar dat geeft mij te veel druk op mijn hoofd met mijn constante hoofdpijn en drukovergevoeligheid. Toen werden deze mij aangeraden.

Achtergrondgeluiden worden er goed door onderdrukt. Machinegeluiden, constante geluiden ook (ziekenhuis, vliegtuig, geroezemoes). Alleen spraak laat het heel goed door. Daar werken dikke, op maat gemaakte, siliconen oordoppen beter voor mij.

Je hoort constant een ruis. Ook in de muziekstand. In de muziekstand ervaar ik overigens wel wat meer demping dan met alleen de 'white noise'/ ruis aan. Beide standen zijn voor mij helaas al vermoeiend door het constant horen van geluid. Maar iedereen in deze groep kan weer wat anders aan.

 

Er zitten 3 maten siliconen oordoppen bij. Voorzichtig zijn met verwisselen, want dat is een kwetsbaar punt van deze oordoppen. (Mijn man gebruikt ze nu graag in het vliegtuig en op de werkvloer met zware apparaten). Zelf heb ik hele smalle gehoorgangen en dan is zelfs de kleinste maat (S) eigenlijk nog te groot voor mij.

Als ik ze wel gebruik, heb ik wel ruzie met al die draden en mijn telefoon. Een draadloze versie zou mooi zijn. (Volgens mij heb ik eens voorbij zien komen dat Sony dat binnenkort uitbrengt: 2018).Er zijn inderdaad andere merken van ANTI NOISE / NOISE CANCELLING.

  • SONY als koptelefoon en in -ear. Sommige mensen ervaren een druk van het anti-noise en dat kan sterker zijn als het oor volledig is afgesloten. Dan zou de in-ear getest moeten worden. Testen kan ook in de winkel.

  • BOSE Quietcontrol 30 wireless. Deze oordopjes zitten vast aan een u vormige ring rond je hals dus je kunt ze ook eenvoudig even uitdoen. Mate van cancelling is te regelen aan het ding zelf of via een app.  De QC 30 kan je ook handsfree bellen. Heerlijk rustig en een stuk minder last van achtergrondgeluidjes.
  • AKG n60.  (kost euro 249) Je kunt met een schuifje de noice cancelling aanzetten en de omgevingsgeluiden vallen weg.
  • Sennheiser noice cancelling koptelefoonReview Bose koptelefoon 700 (kosten euro 399,95)

Bose Quietcomfort type’s die zijn omschreven zijn niet overal meer te verkrijgen, als je goed doorzoekt zijn ze nog wel te vinden. Omdat de ontwikkeling van apparatuur nooit stilstaat zijn er uiteraard weer verbeterde versies te vinden.
---------------------------------------------------------------------------------

De bedieningselementen zijn opnieuw ontworpen. Twee knoppen aan de rechterkant zorgen voor power, pairing en spraakassistent-bediening. Een knop op de linkeroorschelp regelt het niveau van de ruisonderdrukking. Er zijn 11 niveaus om uit te kiezen. Van maximale blokkering tot volledig open omgevingsgeluid.

 

De hoofdband voelde iets zwaarder aan dan die van de QC 35. De oorkussens zijn slanker en de oorschelpen voelen luchtiger aan, wat hielp om mijn oren koeler te houden. Ze hielden echter de zijkanten van mijn hoofd we wat harder vast. Ze waren lang comfortabel, maar voelden niet zo ontspannen als van de QC35

 Via Schoonenberg is er een groot aanbod aan gehoor hulpmiddelen en/of beschermingsmiddelen op de site te vinden www.schoonenberg.nl


 

ProActiv Custom. Prof. Relax Transparant. Bij Schoonenberg.
Deze oordoppen gebruik ik het meeste voor allerlei situaties. Werkt voor mij beter dan welke andere oordoppen ook die ik heb geprobeerd. (op maat, niet op maat, met filters, zonder filters). Een algemene demping van het geluid. Maar laat helaas nog geluid door. Vooral de uitschieters qua geluid vallen er denk ik mee weg. Om op je zij te slapen, zijn deze voor mij helaas ongeschikt.
 
Na een paar jaar weer vervangen en dan ervaar je wel dat ze het weer beter doen als ze net aangemeten zijn. Het is wel elke keer opletten dat de pasvorm helemaal goed aansluit, maar ook weer niet te breed en vooral niet te diep is. 
Prijs varieert tussen 110 euro en 160 euro.
 
ACS gehoorbeschermers ER15. O.a. bij Hoorstudio Strating.
Dit werd mij aangeraden. Is inclusief een set filters en blokkers. Wordt voor concerten en festivals verkocht. Voor mij waardeloos. Misschien als je meer geluiden kan verdragen wel geschikt met de filters om een klein deel te blokken. Ik gebruikte ze dan toch nog het liefste met de blokkers erin. Dan deed het het meeste voor mij. Maar ze liggen meer als extra op voorraad. 
 
 
Slaapdoppen laboratorium Formaat, bij Hoorstudio Strating.
Filtert algemeen wat geluid. Goed om mee te slapen. Dikkere oordoppen op maat dempen wel meer geluid bij mij. 

Categorie hulpmiddel

Koelproducten
NB we horen van mensen terug dat koelkleding.nl niet meer bestaat.?
Dan rest een goed merk:

TechNiche Benelux


We hebben meerdere merken koelproducten mogen testen die wij als Hersenletsel-uitleg naar meerdere mensen stuurden die bekend waren met hitte stress of onwel worden door warmte vanwege het hersenletsel en temperatuur regulatiestoornis.

Een koelproduct houdt uren koel of nog langer. Je dompelt het product (koelvest, koelhoed, koeldoek, koelpet of iets dergelijks onder water. Je laat het water er goed intrekken totdat de stof soepel wordt. Gek genoeg wordt jezelf niet nat ook al lijkt het alsof de stof vochtig is.

Daarna wring je het materiaal uit en ga je het dragen. Het koelend effect heeft het meeste effect als het direct in contact is met het lichaam. En dikke bos haar onder een koelpet kan het koeleffect beïnvloeden.


Review Jasper over de koelpet  en koeldoek van TechNiche HyperKewl
Fijne pet, koelt meteen. Ik heb een vrijwel kaal hoofd waardoor ik echt wel merkt dat de pet koelt. Wat een verschil met een gewone pet even nat maken en opzetten. De gewone pet droogt en wordt weer warm. Dit blijft een koelend effect voor uren houden. Het koeldoekje is ook prettig verkoelend. Wat een verschil met spul dat snel opdroogt. Dit voelt niet nat aan maar gewoon koel.

koeltowelpet8.jpg

Review Jasmijn koelvest TechNiche hyperkewl
Wat een verademing! Eerder gebruikte ik natte handdoeken om me heen maar die worden warm  na verloop van tijd bij het opdrogen..die nemen jouw lichaamstemperatuur aan. Dit koelvest niet. Die koelt mijn body af. Wel een heel gek effect als je merkt dat je het net nat hebt gemaakt dat het wel vochtig lijkt, maar eigenlijk geeft het geen vocht af of minimaal. Ik pas wel op als ik in een stoffen stoel ga zitten voor alle zekerheid. Maar de koelkristallen doen het werk. Ik heb er zelfs in geslapen! Normaal kan ik niet slapen met die hitte , nu wel.

Review Lieneke over de koeldoek TechNiche HyperKewl
Geweldig. Zonder meer kopen! Alleen veel te kort. Ik draag 'm in de nek, en bij het slapen gewoon op mijn hoofd of bovenlichaam. Mijn man brak zijn kleine teen en jawel als eerste hulpmiddel functioneert het ook goed om de teen goed blijvend te koelen. In tegenstelling tot een handdoek blijft dit gewoon urenlang koelen.

Simone over de aerochill coolingcap van hyperwewl TechNiche

De cap voldoet, maar ik heb de indruk dat hij beter werkt als de haardos van de drager niet zo groot is. Hij koelt goed maar mijn verwachtingen waren toch iets hoger.

Ik heb inmiddels ook ontdekt dat ik, als ik merk dat de cap niet veel meer voor me doet, ik hem even moet afzetten en een minuutje moet wachten. Daarna weer opzetten. Dat voelt dan meteen weer koel aan.

Ik ben erg blij met mijn cap en zal er veelvuldig gebruik van gaan maken.

 


Koelkleding.nl:

koelvestkoelkledingnl.jpg

Review Annie koelvest van Koelkleding.nl

Wat een eer om dit koelvest te mogen testen! Een dikke aanrader! Ik heb een grote maat en heb het door mijn gewicht al extra gauw warm. Ze hadden gelukkig nog grotere maten te koop zag ik. Ik heb een verstelbaar vest hydrogel05 mogen passen, wat zwangeren eventueel ook kunnen gebruiken als zij steeds meer groeien.
Wat mij opvalt is dat je goed de borstomvang moet meten, omdat waar het lichaam contact maakt met het vest, je echt een heerlijk koelend effect merkt.  Het zit erg comfortabel.

Je moet het wel 20 minuten in het water leggen en daarna in een handdoek  rollen om even te laten drogen.
Volgens de fabrikant "geniet je tot wel 72 uur lang van verkoeling. Heb je een intensere koeling nodig, dan kun je het koelvest een uur lang in de koelkast leggen."
Ik moet erbij zeggen Lees de handleiding goed die je erbij krijgt. Ik kan het een ERG goede review geven. Na het inrollen in de handdoek kun je het koelvest aan de lucht laten drogen. Ik las dat als je er de ventilator op zet, de stof dan veel sneller droogt. Ook ik heb in dit vest kunnen slapen en was dankbaar dat ik een goede nachtrust kreeg. Ik bleef koel en dat is dus erg fijn! Dit koelvest had ik jaren eerder moeten hebben.


Review Sanne Koelkleding.nl koelvest hydrogel05

Ik had het geluk het koelvest hydrogel05 te mogen testen tijdens een van onze heetste dagen in Nederland. Het werd in mijn woonplaats 35 graden.
Vooraf was ik in paniek omdat ik zo onwel wordt met dit weer. Maar het koelvest was keurig op tijd met de post.
Ik heb de gebruiksaanwijzing exact opgevolgd, in een wasbak 20 minuten ondergedompeld zodat de korrels in de ingenaaide pockets het water absorbeerden. Daarna het vest  in een handdoek gerold om te drogen en even voor de ventilator gehangen. Daarna koelde het goed door verdamping. Was echt een aanrader!! Mijn body voelde koel aan en daardoor kon ik functioneren, wat ik normaal gesproken niet kan - en dan ook écht niet. Ik ga meteen ook iets voor mijn hoofd bestellen want dit is echt een blijmakend product.
Het vest kon ik toen ik het niet meer nodig had gewoon uit hangen om te drogen.

Gebruiksaanwijzing:
Het Hydrogel product 20 minuten onderdompelen in kraanwater Bijvoorbeeld in een emmer of wastafel.

q Droog de koelkleding door het in een handdoek te rollen .

q Daarna minstens 4 uur uithangen in een goed geventileerde ruimte.

q Indien direct vanuit het water zonder het te drogen met een handdoek; Een nacht laten uithangen zodat het droog genoeg aanvoelt

De koelkleding is nu klaar voor gebruik. De koelkleding zal nu koelen d.m.v. verdampend koelen.

Voor een optimaal koeleffect dient men de koelkleding altijd vrij laten hangen; bv over een stoel of hanger.

Tevens dient de ruimte waar de koelkleding hangt (optimaal) geventileerd te zijn.

Op deze manier is uw koelkleding altijd klaar om gebruikt te worden. Gedurende een hele werkweek!

GEBRUIK :

q Voor een optimaal verdampend-koelen-effect raden wij u aan geen andere kleding over de koelkleding dragen !

q Extra koeling : De hydrogel kleding kan in de koelkast gelegd worden voor extra koeling. De koelkleding geeft tien minuten extra koeling en koelt daarna weer door verdamping.

q Extra intense koeling : De koelkleding kan na het activeren in een vriezer gelegd worden. De koelkleding geeft dan twee uur extra intense koeling doordat Hydrogel ijs is geworden en daarna smelt. Het vest koelt daarna weer door verdamping.

Door verdamping zal het water langzaam uit de Hydrogel pockets verdwijnen.


Categorie handig in huishouden

 

Crockpot slowcooker

Dit is een elektrische pan uit de VS, waarbij je langzaam je 1 pans gerecht kookt. Hierbij blijven de smaken goed bewaard. Voor mij ideaal omdat het niet kan verbranden, je hoeft er niet bij te blijven staan en je kunt een scala aan recepten vinden op Pinterest.

Ik vul de pan in de ochtend, en het eten is vanzelf klaar. Je kunt het koken op Low, dat duurt wat langer en op High, dat gaat wat sneller. Ook zit er een warmhoudstand op. Door het glazen deksel kun je zien wat er gebeurt. Hij maakt geen geluid. De Crockpot is in vele maten verkrijgbaar, en kost in een vier persoonsversie ongeveer 50 euro.

Koop de pan niet te groot, anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. De duurdere types hebben ook een timer als je dat prettig vindt.

l.jpg

 
Philips Airfryer XL. Ca. 180 euro. Lawaai!!
Deze airfryer gekocht om te voorkomen dat ik met mijn duizelingen en verminderde motoriek, de (hete) frituurolie uit de frituurpan omgooi. Dat kan mij nu inderdaad niet meer gebeuren. Minder schoonmaakwerk, maar dan wel elke keer een beetje. Erg prettig dat hij zichzelf uitschakelt na de ingestelde tijd.
aifryer-XL.png
Gewone frituurdingen zijn prima. Die nemen dan wel langer dan in een frituurpan. Hij is ook als kleine oven te gebruiken; dan heeft hij dus over het algemeen een kortere baktijd dan in een oven. Ook een snelle opwarmtijd met zo'n 3 minuten.Het is ook fijn dat de resterende tijd goed leesbaar in het display wordt weergegeven. De laatste minuut zelfs in seconden.

MAAR: wat maakt dat ding een HERRIE zeg! En dit is de XL versie. Dat werkt goed voor 2 personen. Met een gezin zou je heel wat meer tijd kwijt zijn om te bakken. In de categorie verbeterpunten voor de toekomst.Stofzuigers

AEG VX8 Silence 55 DB

Met S bagzak
De VX82 zuigt zo efficiënt met slechts 600 watt stroomverbruik. 55 decibel. Dat is wat ze zeggen en dat is wat deze stofzuiger waar maakt na mijn test.
Dit is veruit de stilste stofzuiger die ik ooit had. Het is van gerecycled plastic gemaakt, dus duurzaam.
Ik heb geen tapijt, want ik verwacht dat deze AEG dan meer kracht moet zetten en meer lawaai moet produceren. Heb het dus alleen getest op een gladde vloer.

aegjpg.jpg


Miele_stofzuiger_Complete_C3_Silence_EcoLine-1.jpg
Miele Complete C3 Silence EcoLine - SGSK3 stofzuiger
64 decibel, prijs 230-240 euro

Onlangs deze stofzuiger gekocht, omdat de oude (miele black pearl) 80 db is en mij veel te luid tegenwoordig. Toen ik deze aanzette, was ik ontzettend blij verrast over hoe veel minder geluid deze maakt. En nog veel minder met de extra stille stand. Heel fijn!
Het is 64 decibel in de maximale stand. En hij zuigt nog beter schoon ook (betere reinigingsklasses). Alleen op tapijt/kleedjes moet ik de stand van de stofzuiger zelf ook echt veranderen naar tapijt.
Verder heeft hij weer allerlei fijne dingen: de stootrand, gemakkelijk veranderen van de stofzuigermond van hard naar tapijt, fijn handvat, verstelbare hoogte van de steel, fijne accessoires.
Hij lijkt ook beter achter je aan mee te komen. En ik hoop natuurlijk dat hij weer lang mee gaat. De oude van 11 jaar oud doet het in principe nog prima. Ik word nu alleen gek van het geluid. Ook al doet de schoonmaakster het. Deze heeft trouwens ook wel een extra stille stand, maar die is nog altijd meer dan deze op zijn max.Rowenta stofzuiger silence force ro5945 

Deze stofzuiger is een stuk stiller dan de gemiddelde stofzuiger, 62 dB. Hierdoor kan ik nu weer stofzuigen. Hij kost ongeveer 240 euro. Als je toch een nieuwe stofzuiger moet hebben, kun je net zo goed een stillere kopen toch? Klik op de afbeelding.

79224_1_1454496013_zoom.jpg

 

 

Electrolux UltraSilencer  stofzuiger rond de 185 euro  
61 dB, 

Energie-efficientieklasse A

electrolux-ultrasilencer-zusorigdb-extra-large.jpg

Princess 335000 stofzuiger silence de luxe rond de 79-89 euro 69 dB

 

princessSyncForce_01_335000_576_310_q_01_335000_0.png


Stofzuiger Bosch ingenius prosilence 59

59 db
Ongelofelijk hoe stil een stofzuiger kan zijn.
Zeker bij vloerbedekking blijft het geluid erg laag

Harde vloeren maken meer geluid ivm geluid van stofzuigermond op vloer.

Voor mij hoe dan ook een geweldige vooruitgang
https://www.bosch-home.nl/bosch-ontdekken/bosch-innovaties/ingenius-pro-silence

boschprosilence.jpg


Waterkokers

Russell Hobbs Buckingham waterkoker STIL!

Deze rvs waterkoker van 1,7 liter is zo stil dat ik er bij kan blijven staan, heerlijk! Aan de binnenkant zie je een markering voor 1,2 of 3 kopjes, waardoor je beter kunt inschatten hoeveel water je nodig hebt. Hierdoor duurt het koken korter, dus heb je korter last van het geluid. Hij kost ongeveer 50 euro.

1293253.jpg

 

De digitale variant, kan zelfs op verschillende hitte standen ingesteld worden. Voor een kopje thee van 100 graden of 95 of 90 of 85.
!! Let op we hebben ook een review gehad dat iemand de Russel Hobbs niet zo stil vond als gedacht.

________________________________________________________

koenigheetwaterdispenser.jpg
Koening heetwaterdispenser
DWAT8000 voor thuis en op kantoor. Met één druk op de knop gefilterd heet water voor thee, instant soep en koffie. Met deze heetwaterdispenser heb je geen waterkoker meer nodig en kun je zelf het gewenste watertemperatuur en watervolume instellen of gebruik maken van de non-stop functie. Gewenste temperatuur kiezen tussen 45 ° C en 100 ° C. Te koop bij Bol.com voor 89, 95 euro

Nadeel: hoge piep in standbyfunctie. Dus uitzetten na gebruik!
Door het hoge piepgeluid en het brandende display haal ik de stekker eruit als ik hem niet gebruik. Dit heeft als nadeel dat hij zijn temperatuur- en volume-instelling kwijt is, en je die dus opnieuw moet instellen als je de stekker er weer in doet.
Na een paar dagen gebruik valt me op dat hij wel erg vaak in de E7-error schiet. Deze error betekent volgens de gebrekkig vertaalde handleiding dat het water op is. Toch zit er dan nog minimaal een liter water in de tank; halfvol dus.Laminaat

Vita Lounge laminaat. Karwei 16,99 per m2 (tip: gebruik een kortingsbon)

In combinatie met ondervloer Isoline Plus+. De ondervloer is volgens Nederlandse norm 10 dB en EU norm 21dB geluidsreducerend naar de ondergelegen ruimten. 
 
Het Vita Lounge laminaat is ook geluid reducerend door een schuimfolie onder de laminaatdelen. Ik ervaar dit ook zo. In huis kan er nog steeds wel geluid van een andere verdieping of buren doorkomen als dit harder is. Maar wel minder hard. Ik ervaar het grootste verschil als ik bij andere mensen ben die ook gladde betonmuren hebben en een gladde, harde vloer. Daar wil het geluid nog wel eens weerkaatsen/echoën voor mijn idee. Hier in huis heb ik dat gelukkig niet. Ik denk door het speciale laminaat (andere verschillende factoren al uitgesloten, zoals wel of niet gestoffeerde meubels). Het laminaat zelf is wel heel gevoelig voor deukjes en krassen. Een vork of een enkele sleutel vanaf zithoogte laten vallen is al voldoende voor een klein putje in het laminaat.

Categorie hulpmiddel

Beeldschermloep

tegen visuele overprikkeling

Nu ik reeds 16 jaar met dubbel zicht door het leven ga, is visuele overprikkeling een dagelijks gegeven. Ik heb met deze beperking mijn studies moeten door worstelen, wat zeker geen pretje was voor mijn omgeving en ook niet voor mij. Tijdens mijn eerste jaar hogere studies is de migraine er gratis bijgekomen, een migraine met visueel aura waardoor ik tijdelijk vlekkenzicht of tunnel zicht krijg.
 
Tot vorige week werd lezen telkens moeilijker en moeilijker. Ik heb mezelf geleerd om 1 oog te sluiten om toch te kunnen focussen op letters en zinnen. Dit kan ik echter niet lang volhouden, want ik zie dan 1 zwart beeld en a beeld met letters. Deze 2 beelden schuiven zo over elkaar dat ik een zwart beeld met zwarte letters krijg en dus niets meer kan lezen.
 
Deze week heb ik hier een hulpmiddel voor gekregen. Eigenlijk 3 visuele hulpmiddelen, maar ik start met de eerste,  die ik nu al enkele keren heb gebruikt. 
 
De MEZZO Vario, Beeldschermloep. 
MezzoVario.jpg
Het is een groot scherm, met een lens met lamp boven een vlak waar je boek, kaft, enz. kan onder leggen. De lens is gericht op het blad en geeft dit weer op het beeldscherm. Het beeldscherm heeft 3 knoppen om het scherm te kunnen aanpassen aan jouw voorkeur.
 
Zoals ipv zwarte letters op een wit blad, geef ik de voorkeur aan groene letters op een zwarte achtergrond  (zo heb ik geen last van het tweede zwarte beeld als ik 1 oog sluit) De groene letters kan ik vergroten naar mijn wens en er is de mogelijkheid om een leerlijn in te stellen of een masker op het beeld te zetten om bvb 3 regels of 5 regels tegelijk te zien en niet het hele scherm vol tekst.
 
Ik ben zo blij met dit hulpmiddel, want nu is lezen bijna een ontspanning ipv een zware en uitputtende inspanning voor mijn ogen en hersenen. Ik had het lezen bijna opgegeven omdat het zo moeilijk was. Nu kan ik op mijn eigen tempo en met mijn voorkeur op een rustige manier toch een tekst/boek lezen.
 
Toch een kleine kanttekening. 
De MEZZO Vario is vrij zwaar en moeilijk hanteerbaar om te verplaatsen. Dus ik laat hem liever staan op tafel en daar zal mijn gezin vrede mee moeten nemen.
 
Er is wel een draagzak bijgeleverd, maar deze blijft momenteel in de kast,  leeg.
 
Meer info op www.sensotec.be 
 
Nog een beeldschermloep is de Ruby XL, deze is kleiner van formaat en heeft handvatten aan de zijkant. Het groen op zwart geeft mijn ogen de meeste rust. Het is een verademing om terug te "kunnen lezen"...
Rubyxl.jpg
En welk hulpmiddel in welke categorie gebruik jij? Mail het ons: