Home » Over ons » Patientenbelangen organisatie +FBgroep

Patiëntenbelangen organisatie én Facebookgroep

Op weg naar oplossingen en hulpmiddelen 

Wij zijn een erkende patiëntenbelangengroep voor mensen met hersenletsel én overprikkelingsklachten, aangesloten bij de Dutch Brain Council. We beperken ons niet alleen tot Nederland; we zijn wereldwijd actief. Zie ook onze internationale pagina. Maar we zijn wel één van de weinige belangengroepen die geen lidmaatschapsgeld vragen!

 

Wat doet Project Overprikkeling?

Informeren van patiënten en professionals, overprikkelingsprobleem in kaart brengen en fondsen werven voor wetenschappelijk onderzoek.
Mogen wij u attenderen dat Team Hersenletsel-uitleg.nl wereldwijd de eerste is geweest die het probleem overprikkeling bij hersenletsel in kaart heeft gebracht sinds 2013? Tevens de eerste die het probleem óp de kaart heeft gezet. Nu willen we graag het wetenschappelijk onderzoek hiernaar afronden.

 

Wij willen dat er hulpmiddelen ontwikkeld worden en zoeken fabrikanten om dat te doen.  Wij waren zelf vergevorderd in het ontwikkelen van een hulpmiddel tegen geluidoverprikkeling. Het concept was zelfs genomineerd door de Hersenstichting voor de hersenbokaal 2016 en heeft de 2e prijs gewonnen. Lees meer.. 

.

Voor wie is Project Overprikkeling?

Een ieder met overgevoeligheid voor sensorische/zintuiglijke prikkels na NAH Niet Aangeboren Hersenletsel  (óók MS, en andere neurodegeneratieve aandoeningen ME, hypofyselijden, whiplash) en daardoor beperkt wordt in het functioneren. Lees citaten van mensen hoe overprikkeling ervaren wordt! 

Waarom is Project Overprikkeling nodig?

Het probleem overprikkeling moet bekend, herkend en erkend worden. In de maatschappij en binnen de medische – en wetenschappelijke wereld. Als we een oplossing vinden, is het belangrijk om als één doelgroep op te treden en de Zorgautoriteit te vragen hulpmiddelen te vergoeden middels ziektekostenverzekeraars. 

We willen benadrukken dat we niet onderzoek willen naar 'trainingen'.      

Zie ook de nieuwe specifieke website van ons project.

 

Aanmelden

Moet jij leven met hersenletsel en heb je last van een vorm van (sensorische) overprikkeling? Wil je op de hoogte gehouden worden van productontwikkelingen en research resultaten? Met een stevig fundament – een grote doelgroep – kunnen we meer voor elkaar krijgen.  Wil je herkenning en erkenning van je klachten? Melde je aan bij onze Facebookgroep. Je bent niet alleen. Het kost niets!

 

Facebook groep specifiek voor overprikkeling =waar je alle vragen kunt stellen.

We hebben een vanaf 1 maart 2017 een geheime groep op Facebook , specifiek voor mensen met overprikkelingsklachten na hersenletsel.
Je krijgt hiermee ook toegang tot de kennisbank overprikkeling. Vraag bij de correspondentie rondom aanmelding even om het wachtwoord! 

Een "geheime groep" betekent dat je vrienden op FB niet mee kunnen lezen. Gesloten voor professionals, partners of andere belangstellenden. Voor partners, familie en ouders hebben we een eigen groep, volg deze link. 

 

 

Meld je aan als je lotgenoot met hersenletsel, whiplash, MS, neurodegeneratieve aandoeningen, ME of met hypofyselijden bent, via dit onderstaande e-mailformulier. Dan krijg je na kort overleg met jou een uitnodiging per mail van Facebook. Klik op de blauwe knop in die officiële Facebookmail: "Lid worden". Dan opent een browser waar je opnieuw moet inloggen bij Facebook.  Daarná ben je lid! Welkom!

PDF
Folder Overprikkeling
PDF [647.6 KB]
Download (332 downloads)
PDF
Groepsafspraken FB groep Overprikkeling
PDF [56.6 KB]
Download (215 downloads)

Info i.v.m. de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming :

Als u zich op deze site aanmeldt voor de Facebookgroep verwerken wij enkele persoonsgegevens van u. Het doel van deze verwerking is het selecteren op juiste doelgroep. We slaan op: uw Facebooknaam,  uw e-mailadres en de genoemde klachten en oorzaak. Wij beveiligen deze gegevens goed en we zullen ze niet voor een ander doel gebruiken.

Wil je donateur worden? Vanaf 5 euro per jaar help je onderzoeken te verwezenlijken naar overprikkeling.

Als je dit jaar al geld gegeven hebt dan tel je al als donateur mee, maar we willen dan graag je gegevens noteren. Vul je het dan alsnog in? Je kan altijd een mailtje doen als je je donateurschap wil opzeggen. Je helpt allen die lijden aan een onbekend en niet onderkend gevolg van hersenletsel. Dank je wel!

Info i.v.m. de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming :

Als u zich op deze site aanmeldt als donateur verwerken wij enkele persoonsgegevens van u. Het doel van deze verwerking is het registreren van de donateurs, om zo verantwoording af te kunnen leggen over de herkomst van onze gelden en om u een volgend jaar opnieuw om een donatie te kunnen vragen. We slaan op: uw voornaam of voorletters, uw achternaam, uw e-mailadres, IBAN en het bedrag dat u gedoneerd heeft. Wij beveiligen deze gegevens goed en we zullen ze niet voor een ander doel gebruiken.