Handige Hulpmiddelen

 

linido eenhandig bedienbare toiletrolhouder-cva-herseninfarct-beroerte-nah-hersenbloeding 

éénhandige toiletrol    

Op zoek naar een tijdelijke (of permanente) oplossing om veilig te blijven douchen tijdens een blessure, revalidatie, ongeval of ziekte? Huur of koop een mobiele Zorg-douche cabine. Overal te plaatsen in huis!

PR30297

Oprolbare drempelhulp =meenemen!

Transferplank

Met behulp van de transferplank kunt u eenvoudig een transfer maken van en naar bed, rolstoel, auto, bank of douchestoel. De speciale j-vorm maakt het mogelijk om de transfer veilig en vanuit verschillende hoeken uit te voeren. De plank is stijf en glad om de transfer te vereenvoudigen.

TIP!

Mensen die nog maar één hand tot hun beschikking hebben, door bijv. een beroerte kunnen veel tips leren van Siemon Vrooms' hulpmiddelen-site www.weerhandig.nl. Zelf heeft hij een beroerte gehad en is ervaringsdeskundig.
Dekbedhoes voor éénhandigen? 

Siemon toont éénhandigheidjes:

Mobeli mobiele wandbeugels voor alle oplossingen in de badkamer. Voor Meer info:Mobeli quattropower toiletsteun 

Visuele problemen
OrCam Mye Eye 2.0
Het meest geavanceerde draagbare hulpmiddel voor blinden en slechtzienden dat tekst kan lezen, gezichten kan herkennen, labels en menukaarten kan voorlezen, producten kan identificeren, kleuren herkennen, papieren bankbiljetten kan herkennen in de portemonnee en meer.

Je hoeft er alleen maar naar te wijzen en de OrCam Mye eye leest de tekst voor en kan zelfs meerdere geschreven tekst uit andere talen vertalen. Het ziet of er een man of een vrouw voor je staat en als je de persoon in het systeem hebt ingevoerd met de naam herkent het de persoon ook die voor je staat.


WeWalk intelligente blindenstok met Google maps geïntegreerd.
WeWALK is 's werelds meest revolutionaire slimme stok ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Het zegt je waar je bent en of je je bestemming bereikt hebt als je de routeplanner hebt geactiveerd.
Het waarschuwt ook voor obstakels op de weg, zelfs op hoofdhoogte.

Iets kwijt? Snel terugvinden met bluetooth trackers

Bluetooth trackers zorgen er voor dat je nooit meer zoekt naar je sleutels, je telefoon, je tas en andere spullen. Zowel voor Android of Apple. Je telefoon zoekt je sleutels en omgekeerd. Dat werkt zowel binnenshuis als buiten of als je je sleutels hebt laten liggen in een winkel. Lost & Found optie. Zowel in sleutelhanger als creditkaart vorm te verkrijgen.

 • Chipolo (vooral gebruikt in Europa)
  • One (82,7 decibel)
  • Classic
  • Card
 • Tile 
  • Pro (97,4 decibel)
  • Sticker
   Sticker (90,3 decibel)
 • TrackR Bravo

 • Nut 4 (88,1 decibel)

Nederlands vergelijkingsfilmpje die deze trackers vergelijkt: https://www.youtube.com/watch?v=AfKdTpIqY-Y
Als je Engels verstaat is er een filmpje die drie bluetooth trackers vergelijkt: https://www.youtube.com/watch?v=zQklfxZX0p0

Hoe werkt Chipolo Nederlands:


Koel houden bij een TEMPERATUUR REGELING STOORNIS

 

Door deze site getest als goed! Ook gebruikt door het Nederlands elftal en brandweerlieden. De koelvesten kunnen over een T-shirtje gedragen worden en koelen verscheidene uren. Voelt niet nat aan.