Home » Gevolgen » Neurologische gevolgen NAH

Neurologische mogelijke gevolgen NAH

De mogelijke fysieke lange termijn gevolgen van een neurologische aandoening zijn voor iedereen anders. Elke hersenletsel verschilt. Veel hersenletselgetroffenen hebben géén zichtbare- maar wèl  niet-zichtbare gevolgen.

Het is vrij dubieus of een gevolg van hersenletsel ingedeeld moet worden onder niet zichtbare gevolgen of onder neurologische gevolgen. Want wat de persoon in  kwestie wel ziet en dagelijks meemaakt, hoeft een buitenstaander niet op te vallen. Zie daarom voor meer gevolgen de pagina's niet zichtbare gevolgen.

 

Neurologische gevolgen

 

Vroege lichamelijke gevolgen van hersenletsel

Elk hersenletsel verschilt zodat ook de vroege gevolgen, direct na het optreden van letsel verschillen. Deze gevolgen kunnen wegtrekken.

 

Schedelletsel

Naast neurologische schade kan er ook schedelletsel zijn; lineaire schedelfractuur (schedelbarst), impressiefractuur (plaatselijk ingedrukte schedel door scherp geweld, met kans op botsplinters), of een schedelbasisfractuur (met kans op gescheurd hersenvlies, waardoor er kleurloos hersenvocht uit neus en oren kan lopen). De basis is de bodem van de schedel- de schedelonderzijde- die rust op de wervelkolom:

  • voorste schedelbasis breuk gaat vaak gepaard met brilhematoom ; bloeduitstorting rond de ogen.
  • middelste schedelbasis fractuur is vaak gekenmerkt  door bloeduitstorting achter het oor, maar ook bloed en hersenvocht uit het oor. Ook gekenmerkt door gehoor- en evenwichtsproblemen en problemen met aangezichtsspieren.  Lees meer...

 

Een arts zal altijd bij neurologische schade een neurologisch onderzoek uitvoeren.